Departamentul de Comerț din S.U.A. ar putea reduce în curând restricțiile privind tehnologiile Huawei după ce includerea pe lista neagră din această săptămână a făcut aproape imposibil pentru compania chineză să achiziționeze mărfuri fabricate în Statele Unite, a declarat vineri un purtător de cuvânt al departamentului conform Reuters.

Logo HuaweiFoto: Hotnews

Departamentul de Comerț poate emite o licență generală temporară care să permită companiilor și persoanelor care dețin echipamente Huawei să mențină fiabilitatea rețelelor și echipamentelor lor de comunicații, a spus purtătorul de cuvânt.

Posibila licența generală nu s-ar aplica noilor tranzacții, potrivit purtătorului de cuvânt, și ar dura 90 de zile.

Departamentul de Comerț a adăugat, joi, Huawei, pe o listă de entități interzise larelații de afaceri cu companii din S.U.A. fără licențe.

Lista entităților identifică companii considerate a fi implicate în activități care contravin securității naționale sau intereselor de politică externă ale Statelor Unite.

Beneficiarii potențiali ai licenței temporare ar putea include furnizori de servicii de acces la internet și furnizori de servicii de telefonie mobilă în locuri slab populate, cum ar fi Wyoming și estul Oregonului, care au achiziționat echipamente de rețea de la Huawei în ultimii ani.