Soţia noului preşedinte ucrainean Volodimir Zelenski a cumpărat un apartament de lux de la magnatul Oleksandr Buriak, cu mai puţin de jumătate din valoarea de piaţă a acestuia, informează Reuters, citând documente oficiale.

Volodimir ZelenskiFoto: Captura YouTube

Zelenski, un actor de comedie și un star TV fără experiență politică, a câștigat pe 21 aprilie alegerile prezidențiale după ce a spus în campania electorală că nu are nicio legătură cu elita care domină viaţa politică şi economică a ţării.

Însă achiziţionarea unui apartament de lux - în complexul Emperor de pe malul Mării Negre - arată că familia lui Zelenski a beneficiat de pe urma unei tranzacţii cu un membru marcant al acestei elite.

Reuters nu a putut stabili de ce apartamentul a fost vândut sub prețul pieței. Nici Zelenski, nici soția sa nu au răspuns cererilor de a comenta în momentul în care au fost contactați telefonic.

Soţia lui Zelenski, Olena Zelenska, a achiziţionat, la jumătate de preţ, un penthouse cu trei camere, în Peninsula Crimeea, în acest complex aparţinând oligarhului Oleksandr Buriak. Ea a plătit, în 2013, suma de 163.893 de dolari, potrivit declaraţiei de venit depuse de soţul ei anul acesta.

Asta înseamnă 1.263 de dolari pe metru pătrat, în condiţiile în care valoarea de piaţă la acel moment, potrivit site-ului domik.ua, era între 3.000 şi 4.000 de dolari pe metru mătrat, mai scrie Reuters.