​Un bărbat din Cipru a recunoscut că a omorât șapte femei și fete, presa locală spunând că este vorba de primul ucigaș în serie de pe insula, scrie BBC. Printre victimele bărbatului, ofițer în armată, se numără și o româncă și fiica ei de 8 ani.

Livia Florentina Bunea și fiica eiFoto: Cyprus Mail

UPDATE 09.37 Potrivit presei din Cipru, criminalul este Nicos Metaxas, militar de carieră.

UPDATE 09.20 Printre suspecții inițiali în acest caz s-a aflat și un român de 33 de ani, dar acesta a fost eliberat din arest joia trecută. Românul era fostul iubit al unei filipineze de 38 de ani, Marry Rose Tiburcio, găsită moartă într-un puț de mină. Cei doi aveau împreună o fetiță de șase ani, căutată de autorități în aceeași zonă. Tiburcio și fiica ei au fost date dispărute pe 5 mai 2018, potrivit ediției în limab engleză a Kahimerini Cyprus.

UPDATE 09.09 Potrivit Cyprus Mail, victimele românce sunt Livia Florentina Bunea (36 de ani) și fiica ei, Elena Natalia Bunea, care au dispărut din casa lor din Ayios Pavlos pe 30 septembrie 2016. O persoană care le cunoștea a declarat la televiziunea de stat că la acea vreme prietenii lor au devenit îngrijorați așa că au intrat în apartamentul lor, pe care l-au găsit neîngrijit, cu vase murdare în bucătărie. Hainele celor două erau încă la locul lor, în mobila apartamentului.

Două cadavre au fost găsite într-un puț de mină luna aceasta, iar un al treilea a fost descoperit joi. Principalul suspect, un ofițer de armată grec cipriot în vârstă de 35 de ani, ar fi admis că a comis și alte crime. Poliția caută acum cadavrele folosind informațiile furnizate de acesta.

Printre cele ucise se află o femeie din India sau Nepal și o femeie din România și fiica ei de 8 ani, potrivit presei locale. Cele două victime cu cetățenie română ar fi dispărut în 2016. O altă fetiță, de șase ani, tot fiica unei alte victime, este căutată și ea de autorități.

Anchetatorii au găsit cel de-al treilea cadavru joi, după ce suspectul le-a spus locul unde l-a abandonat, în apropierea capitalei Nicosia. Bărbatul ar fi cunoscut această victimă, dispărută în decembrie 2017, pe un site de matrimoniale.

Cele trei femei ale căror cadavre au fost descoperite până acum erau de origine filipineză.

Autoritățile cipriote au cerut ajutor Marii Britanii pentru desfășurarea anchetei criminalistice.