Lovitură pentru Uber în România: Trebuie să înceteze "practici de concurență neloială"; Compania americană Uber a pierdut în tribunalul Cluj-Napoca și apelul în procesul cu taximetriștii și nu mai are voie să deruleze "practici de concurență neloială" în acest oraș, decizia judecătorilor fiind definitivă și executorie.decizia instanței, care poate reprezenta un precedent extrem de important cu efecte ce pot fi extinse la nivel național în caz de procese similare. Deja un astfel de proces a fost inițiat și la Timișoara, potrivit Profit.ro. Taximetriștii câștigă și la Curtea de Apel: Uber, scos din Cluj-Napoca, titrează și Actual de Cluj. „După doi ani și jumătate de luptă, azi s-a câștigat bătălia cea mare”, spun avocații care au reprezentat taximetriștii din Cluj. Aceștia spun că azi Curtea de Apel Cluj a pronunțat o hotărâre definitivă și executorie prin care dispune încetarea și interzicerea practicilor de concurență neloială desfășurate de Uber – deocamdată în Cluj-Napoca. „Prin urmare, Uber nu mai poate funcționa în Cluj-Napoca începând cu data de 25 aprilie”, adaugă aceștia.

BusinessFoto: Colaj foto

Economia României, pe locul 15 în UE - am întrecut Portugalia. Ponderile statelor în PIB-ul UE. Economia României a urcat anul pe locul 15 la nivelul Uniunii Europene, potrivit datelor publicate de Eurostat pentru anul 2018 referitor la PIB exprimat în euro (valori nominale). După ce în 2017 am depăşit Grecia, anul trecut am devansat şi o altă economie din sudul continentului, Portugalia (10,6 milioane de locuitori), după ce am traversat pragul de 200 de miliarde de euro. De reţinut, avansul nostru exprimat în euro a fost de 10,8% anul trecut, faţă de doar 4,1% creşterea în termeni reali, scrie cursdeguvernare.ro.

Cine exploatează cele mai scumpe terenuri arabile ale statului. Ialomiţa, Ilfov, Călăraşi, Caraş Severin, Timiş şi Arad sunt judeţele cu cele mai scumpe terenuri arabile, iar oameni de afaceri precum Ioan Niculae, Sorin Paul Stănescu, Becali sau Horia Culcescu exploatează aici cele mai mari suprafeţe luate în arendă de la Agenţa Domeniilor Statului. Dintre străini, cele mai mari terenuri arabile sunt lucrate de către libanezii din grupul Maria, de contele austriac Andreas von Bardeau, de omul de afaceri cu cetăţenie greacă şi elveţiană Jean Valvis sau de afaceriştii italieni Mori Mauro şi Prando Diego, scrie Economica.net.

INS: Aproape o treime din drumurile României sunt pietruite și de pământ. România avea, la finalul anului trecut, 28.247 km de drumuri pietruite și de pământ, reprezentând 32,8% din întreaga rețea de drumuri publice la nivel național, procent scăzut față de cel înregistrat în anul anterior, potrivit datelor publicate joi de Institutul Național de Statistică (INS). La finalul lui 2017, România avea 30.125 km de drumuri pietruite și de pământ, reprezentând 35% din întreaga rețea de drumuri publice la nivel național, potrivit News.ro.

6 din 10 angajați români vor să-și schimbe jobul în următoarele 6 luni. Salariul, principalul motiv pentru care vor să-și dea demisia. 42,5% dintre angajați plănuiesc să-și schimbe locul de muncă în următoarele trei luni, alți 14,1% dintre respondenți vor să facă această schimbare în maximum 6 luni, ceea ce înseamnă că următoarea jumătate de an va fi extrem de dinamică din punctul de vedere al fluctuației de personal, în condițiile în care, cumulat, aproape 6 din 10 angajați vor să își găsească un alt loc de muncă, potrivit Profit.ro.

Tramvaie cu baterii pentru Timişoara: Electroputere VFU Paşcani, turcii de la Bozankaya şi polonezii de la Pesa au depus oferte la licitaţie. Primăria Timişoara a primit trei oferte la licitaţia pentru achiziţia a 40 tramvaie cu autonomie. Acestea provin de la Electroputere VFU Paşcani, turcii de la Bozankaya şi polonezii de la Pesa. Vezi cum arată modelele de tramvai din portofoliul companiilor care vor să câştige contractul din oraşul de pe Bega, scrie Economica.net.