Viorica Dăncilă consideră închis subiectul unei ordonanțe de urgență pe Justiție, după ce legile privind Codul penal și de procedură penală au fost votate în Parlament. De asemenea, aceasta a spus, într-un interviu pentru Adevărul, că va merge la referendum, deși crede că referendumul are ”nu are niciun sorţi de izbândă”, pentru că ”nu se înțelege ce se vrea a doua întrebare”.

Viorica DancilaFoto: Guvernul Romaniei

Întrebată de Adevărul ce va face dacă Ana Birchall, numită ministru interimar al Justiției Premierul, va veni cu o ordonanță de urgență pe Justiție, Dăncilă a declarat că ”nu e momentul” pentru o astfel de ordonanță de urgență și că ”subiectul este închis”.

”Nu cred că doamna Birchall va veni cu această ordonanţă de urgenţă şi eu nu cred că în acest moment este timpul să dăm ordonanţă de urgenţă”, a declarat ea, adăugând că ”legile au trecut deja prin Parlament, iar în altă ordine de idei intrăm în campanie electorală”.

De asemenea, premierul a spus că ”ceea ce se va întâmple pe 26 mai va demonstra dacă alianţa PSD-ALDE a avut dreptate sau nu” pe tema votului de ieri pe Codul penal.

”Eu cred că oamenii văd şi aspectul bun, văd că s-au făcut foarte multe nedreptăţi. Vom vedea”, a spus liderul Guvernului.

Totodată, Dăncilă a spus că nu crede că referendumul președintelui Iohannis va atinge pragul de 30 la sută, pentru că ”într-un sat, într-o comună, nu se înţelege efectiv ce se vrea prin a doua întrebare. Este greu ca omul să fie interesat de ceea ce scrie acolo. Deci mi se pare că până şi întrebarea este neinspirată”.

Întrebată dacă merge la referendu, a zis ”da”, în schimb ”dacă se va lua o decizie ca partidul să nu meargă”, va urma partidul, deși nu știe dacă va fi luată o astfel de decizie.

Cu privire la relația sa cu Dragnea, Dăncilă a spus că ”eu n-aş putea spune că s-a shimbat ceva şi sper să nu se schimbe nimic. Şi cred că nici dânsul nu-şi doreşte acest lucru, pentru că este o opinie diferită. Şi cred că fiecare trebuie să avem anumite opinii şi să ne susţinem punctul de vedere atunci când considerăm că el este corect. Să-l argumentăm şi să venim cu punctul nostru de vedere”.

”Nu pot să vorbesc despre mine ca despe un om răzvrătît. Şi nici despre un act de curaj. Dacă-ţi spui punctul de vedere şi-ţi menţii propria viziune, este un lucru firesc, nu este un act de curaj. Nu aş vrea să fiu acum un erou pentru că am luat o anumită decizie care a fost contrară unor colegi”, a adăugat Dăncilă.