Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a scris joi, pe Facebook, că este de acord cu Klaus Iohannis când spune că trebuie modificată Constituția României, dar că trebuie modificată astfel încât președintele Republicii, ”care noaptea visează niște întrebări fără subiect și predicat pentru un referendum inutil”, ”să nu mai poată pune în practică, pe banii și munca românilor, orice fantezie”.

HotNews.roFoto: Hotnews

”Sunt de acord cu dl Iohannis! Da, dragi români, dl Iohannis are dreptate! Constituția României trebuie modificată!

Trebuie modificată în asemenea fel încât un Președinte al Republicii, care noaptea visează niște întrebări fără subiect și predicat pentru un referendum inutil să nu mai poată să pună în practică, pe banii și munca românilor, orice fantezie!

Da, Constituția trebuie modificată în asemenea fel încât să existe un filtru între fanteziile unui Președinte și punerea lor în practică! Cred că este necesar ca cea mai înaltă instanță din România, Curtea Constituțională, să spună dacă întrebările acestui referendum inutil sunt constituționale, dacă ele nu încalcă drepturi și libertăți ale cetățeanului sau dacă nu au decât un scop electoral”, a scris Tăriceanu pe Facebook.

Potrivit acestuia, ”întrebările dlui Iohannis ne-au băgat pe toți într-o ceață și mai adâncă”, iar referendumul, după ce a văzut întrebările, este o rușine.

”Înțelegem din ele că dl Iohannis nu are nici o problemă cu grațierea unui criminal sau violator, dar este ferm convins să țină la beci pe cel care a comis o faptă de corupție! Înțelegem, de asemenea, că dl Iohannis vrea ca oricine să poată contesta ordonanțele guvernului la Curtea Constituțională! Când s-a gândit la oricine, a avut în vedere Bundestagul, Duma sau primarul din Fierbinți?

Am crezut că acest referendum e doar unul inutil, menit să-l aducă pe dl Iohannis mai devreme în campania pentru al doilea mandat!

Acum, după ce am văzut cele 2-3 întrebări, cred că acest referendum este o rușine!

De fapt, întrebarea acestui referendum este alta: sunteți de acord ca un președinte care nu este capabil să pună corect o întrebare în limba română să poată candida la o funcție publică în statul român?”, a mai scris Tăriceanu.