Comportamentul ”huliganic” al opoziției este de vină pentru unele greșeli strecurate în raportul comisiei speciale privind legile justiției a fost argumentul halucinant pe care deputatul PSD Eugen Nicolicea l-a invocat în discuțiile de joi cu delegația Comisiei de la Veneția. Cel puțin asta povestește, pe Facebook, deputatul USR Iulian Bulai.

Eugen NicoliceaFoto: Agerpres

”Sunt acum la întâlnirea cu delegația Comisiei de la Veneția. Sunt așezat între Iordache, Nicolicea și Cazanciuc. Trubadurul PSD, Eugen Nicolicea, le explică membrilor Comisiei de la Veneția că opoziția s-a comportat huliganic în comisii și noi am perturbat lucrările comisiei speciale pentru modificarea legilor justiției. Susține că din cauza comportamentului opoziției, care a venit cu boxe (cc Stelian Ion), s-au strecurat unele greșeli în deciziile finale ale comisiei speciale. Așa se scuză marele Nicolicea în fața celor care au venit să ne întrebe de ce România o ia razna”, a relatat deputatul, pe rețeaua socială.

Bulai se întreabă cine ar putea crede astfel de ”argumente de grădiniță” ale omului propus spre a fi viitorul Ministru al Justiției.

”Nu mai am cuvinte.Ne prăpădim de râs la argumentele lui. Dar e de plâns. Oare cine îl crede pe acest domn?”, a mai scris el.

O altă relatare din cadrul discuțiilor vizează un schimb de replici dintre un membru al delegației Comisiei de la Veneția și parlamentarii PSD Eugen Nicolicea și Florin Iordache, în care aceștia spun că partidul său ține cont doar de deciziile Curții Constituționale.

Membru al delegației din partea Comisiei: Tocmai ați afirmat că daca CCR s-a pronunțat asupra unui text înseamnă că acesta e conform și cu recomandările Comisiei de la Veneția?

Nicolicea: Da, exact.

Membru al delegației: Greșit, numai noi, Comisia de la Veneția, ne pronunțăm pe conformitatea cu recomandările noastre.

Iordache: Noi respectăm ce zice CCR.

Delegația Comisiei de la Veneția s-a întâlnit miercuri cu președintele Klaus Iohannis, prilej cu care acesta a criticat PSD, precizând că modul în care legiferează actuala majoritate parlamentară vulnerabilizează justiția. Șeful statului s-a referit la ordonanțele de urgență, dar și la modificarea codurilor penale de către Parlament.