Fostul director al companiei Nissan Motor va părăsi centrul de detenție din Japonia pentru a doua oară de la arestul său de anul trecut, după achitarea sumei de 4.5 milioane de dolari stabilită pentru cauțiune de către un tribunal din Tokyo, scrie Reuters.

Carlos GhosnFoto: Hotnews

Ieșirea pe cauțiune îi va permite lui Carlos Ghosn să se pregătească mai bine pentru procesul care va avea loc cel mai probabil anul acesta, în care va trebui să se apere împotriva acuzațiilor de abuz de încredere și de abatere financiară din perioada conducerii sale.

Ghosn a negat toate cele patru acuzații la adresa sa, care includ falsificarea declarației de venit și transferul temporar al pierderilor personale în registrele companiei.

Tribunalul din Tokyo a anunțat aprobarea cererii de cauțiune printr-o declarație, stabilind-o la suma de 4.5 milioane de dolari, jumătate din suma pe care a dat-o pentru prima sa cauțiune.

Fostul director va putea părăsi centrul în care a fost ținut în arest, însă va fi monitorizat în continuare și nu va putea părăsi țara.