Marius Daniel Șișu (36 de ani), numit, în luna februarie, la conducerea Agenției Naționale a Medicamentului, adică instituția care decide ce medicamente intră sau ies de pe piața din România, nu a reușit să treacă examenul de admitere la Facultatea de Farmacie, iar experiența lui în domeniu se limitează la falimentarea unor mici afaceri cu medicamente, scrie Recorder.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

În comunicatul care a anunțat numirea nu s-a oferit nicio informație despre pregătirea profesională a lui Marius Daniel Șișu, iar la două luni de la instalare nu și-a publicat CV-ul. Mai mult, el a încercat să șteargă puținele urme care existau despre biografia sa.

În iulie 2018, numele lui apare pe lista candidaților respinși la examenul de admitere al Universității de Medicină și Farmacie din Craiova, însă instituția de învățământ a șters PDF-ul de pe site. Informația a rămas în căutările din google, dar link-ul duce către o pagină goală. Șișu a fost evaluat la două probe, unde a luat notele 8.45 și 4.25, potrivit Recorder.ro.

Citește integral pe Recorder.ro.

  • Cazul lui Marius Daniel Șișu amintește de cel al Adrianei Cotel, șefa CNAS

Cazul lui Marius Daniel Șișu amintește de cel al Adrianei Cotel, care a condus timp de 4 luni Agenția Națională a Medicamentului, până în luna ianuarie, când a fost numită la conducerea Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, fără ca CV-ul ei să fie făcut public.

La momentul la care a fost numită la conducerea CNAS, nu se știa nimic despre studiile și experiența profesională a Adrianei Cotel, chiar dacă ea condusese timp de 4 luni Agenția Națională a Medicamentului.

HotNews.ro a scris pe larg despre numirea Adrianei Cotel aici.

Potrivit surselor HotNews.ro, Adriana Cotel ar fi o apropiată a lui Darius Vâlcov, fost ministru al Finanțelor, în prezent consilier al premierului Viorica Dăncilă. CV-ul ei a fost publicat, între timp, pe site-ul CNAS.

Citește pe larg aici: