Societatea de Distribuție a Energiei Electrice Muntenia Nord, parte a Grupului Electrica, va finanța o clasă profesionale în sistem dual (profil electric) la Colegiul Tehnic “Elie Radu” din Ploiești. Săptămâna trecută, Electrica anunțase că va susține o astfel de clasă și la Colegiul Tehnic “Mircea Cristea” din Brașov. Nu este singura companie din domeniul energiei care finanțează astfel de clase, în condițiile în care se confruntă cu lipsa de personal calificat.

ElectricaFoto: Tradeville

Începând cu anul școlar 2019-2020, un număr de 28 de elevi ai Colegiului Tehnic “Elie Radu” din Ploiești vor beneficia de bursă lunară, echipamente și condiții de practică.

SDEE Muntenia Nord va asigura pentru un număr de 28 de elevi ai Colegiului Tehnic “Elie Radu” din Ploiești o bursă lunară în valoare de 500 lei, la care, în funcție de rezultatele școlare, se poate adăuga o bursă de merit de 200 de lei/lună, precum și condiții excelente de pregătire practică, inclusiv în instalațiile SDEE Muntenia Nord, echipament de lucru și de protecție. În plus, vor fi oferite premii pentru stimularea performanței și va fi oferită o masa pe zi, la locul de practică. După obținerea calificării pentru meseria de electrician exploatare joasă tensiune, absolvenții vor avea posibilitatea de a se angaja în cadrul SDEE Muntenia Nord sau în alte companii din Grupul Electrica.

Recent și Grupul ENGIE România a anunțat că va înființa noi clase de învățământ profesional dual în București și Brașov, începând cu anul școlar 2019-2020.

Citește și

MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unei minți sănătoase. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Educație!