Președintele Klaus Iohannis a semnat miercuri decretele privind demisiile din Guvern ale lui Tudorel Toader, Rovana Plumb și Natalia Intotero și pentru numirea de interimari în locul acestora.

IohannisFoto: Presidency.ro

Astfel, Ana Birchall va prelua interimatul la ministerul Justiției, Eugen Teodorovici la Fondurile europene și Ștefan-Radu Oprea la ministerul pentru românii de pretutindeni.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat în urmă cu o zi că nu acceptă remanierea guvernamentală, mai exact propunerile transmise de guvern pentru ministerele Justiției, Fondurilor Europene și Românii de pretudindeni, considerând că persoanele propuse pur și simplu nu sunt pregătite pentru aceste posturi. El a spus că i-a cerut Vioricăi Dăncilă să vină cu alte propuneri și că va lua act de demisiile celor 3 miniștri - Tudorel Toader, Rovana Plumb și Natalia Intotero - doar după ce va ști ce persoane vor prelua aceste portofolii.

După acest anunț, premierul Viorica Dăncilă i-a transmis președintelui propuneri de ministri interimari.

„Premierul Viorica Dăncilă va transmite în această seară președintelui Iohannis propunerile de numire a vicepremierului Ana Birchall, ministru interimar pentru portofoliul Ministerului Justiției, a ministrului Eugen Teodorovici, ministru interimar pentru portofoliul Ministerului Fondurilor Europene și a ministrului Radu Ștefan Oprea, ministru interimar pentru portofoliul Ministerului pentru Românii de Pretutindeni”, a precizat guvernul, marți seara.

Viorica Dăncilă îl acuză totodată pe Klaus Iohannis că a intrat în logica de campanie electorală, precizând că propunerile inițiale, respectiv Oana Florea, Tit-Liviu Brăiloiu și Eugen Nicolicea, respectau toate exigențele constituționale.