Mihaela Buzărnescu a părăsit turneul de la Istanbul în optimi, după un meci pe care l-a început foarte bine (6-1), dar pe care l-a terminat în nota ultimelor luni - cu multe erori și cu neîncredere în propriile forțe (4-6, 5-7). Miki a servit pentru meci la scorul 5-3 în decisiv, însă o nouă cădere inexplicabilă a privat-o de o calificare în sferturi. Margarita Gasparyan a profitat de greșelile adversarei și a închis meciul după două ore și un minut.

Mihaela BuzarnescuFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Mihaela a început foarte bine partida, jucătoarea noastră reușind să câștige manșa după ce a pierdut doar un singur game (6-1). Miki a fost în control, a deschis bine unghiurile cu forehandul și a prestat un joc solid de pe baseline (s-a impus după doar 30 de minute).

Lucrurile bune au continuat și în debutul setului al doilea, Buzărnescu ajungând să conducă cu 3-1. Din acest moment, ceva s-a rupt în echilibrul interior, Mihaela comițând din ce în ce mai multe erori, în timp ce adversara a fost mai lucidă în momentele importante. Astfel s-a ajuns ca Gasparyan să își adjudece setul cu 6-4.

Miki a început să vorbească mai mult cu ea, să-și reproșeze anumite decizii eronate, iar rusoaica și-a văzut de treaba ei. În mod inevitabil a apărut și break-ul, Margarita ajungând să conducă ostilitățile (3-1).

Din fericire, Mihaela a terminat la timp cu lamentările, s-a concentrat pe ceea ce are de făcut, a redus numărul de erori neforțate, iar revenirea s-a concretizat prin câștigarea a patru game-uri la rând (!)...De la 1-3, s-a făcut 5-3 pentru sportiva noastră. Din pacăte, Miki și-a pierdut din nou echilibrul interior, a comis o dublă, iar lucrurile au luat o întorsătură nedorită: rusoaica a făcut break-ul, iar mai apoi a reușit să egaleze situația pe tabelă (5-5).

Căderea Mihaelei a fost una abruptă, cu toată că a apelat și la ajutorul antrenorului Artemon Apostu-Efremov, Buzărnescu cedând și următoarele două game-uri (7-5).

Mihaela Buzărnescu va rămâne cu 3.400 de dolari şi cu 30 de puncte WTA în urma participării la acest turneu.

Competiția din Turcia (de categorie International) este dotată cu premii totale în valoare de 250.000 de dolari, iar pe tabloul principal se vor afla la start 32 de jucătoare. Suprafața de joc este zgură, iar directorul turneului este Miraç Namli. Prima ediție a avut loc în 2005, iar câștigătoare a fost Venus Williams. În 2018, trofeul a fost cucerit de Pauline Parmentier.