Adolescenta din Vaslui diagnosticată cu meningită menigococică, transportată în stare gravă la Iași, a murit, a declarat, pentru HotNews.ro, managerul Spitalului de Boli Infecțioase Sfanta Parascheva din Iași, medicul Carmen Dorobăț. Adolescenta a murit la o zi de la internare și suferea de aceeași formă de meningită ca și tânăra de 18 ani, elevă a Colegiului "Gheorghe Lazăr" din București, care a murit săptămâna trecută - meningită meningococică, o formă fulminantă a bolii.

HotNews.roFoto: Hotnews

Adolescenta în vârstă de 15 ani fusese transferată, marţi dimineață, în stare gravă, de la Vaslui la Iaşi, fiind suspectă de meningită meningococică.

Potrivit reprezentanţilor Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui, fata, care provine dintr-un centru al Direcţiei pentru Protecţia Copilului, a fost adusă la spital în cursul zilei de luni, fiind internată cu suspiciune de colică renală. În urma analizelor, s-a evidenţiat o infecţie, adolescenta a primit tratament, dar peste noapte starea sa s-a agravat. Fata a fost trimisă la Iaşi, intubată, cu un echipaj de Terapie Intensivă Mobilă care s-a defectat pe drum, ea fiind preluată de o autospecială din Iaşi.

"Am fost anunţaţi de reprezentanţii spitalului cu privire la acest caz. Am raportat situaţia la Centrul Regional de Sănătate Publică Iaşi. Am început propria anchetă epidemiologică şi urmează să aşteptăm rezultatele analizelor", a declarat, pentru Agerpres directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Vaslui, Mihaela Vlada.

Două adolescente care au fost internate în acelaşi salon cu pacienta suspectă de meningită primesc tratament profilactic, de asemenea, fiind luate măsuri pentru dezinfectarea salonului.