Consiliul de Securitate al Organizației Națiunilor Unite (ONU) a condamnat dur seria de atacuri teroriste comise duminică în Sri Lanka și a făcut apel la asumarea responsabilității pentru atentate, conform unui comunicat emis luni, relatează Mediafax, citând agenția de presă Tass.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Membrii Consiliului de Securitate ONU condamnă în cei mai duri termeni seria de atacuri teroriste care au avut loc în Sri Lanka în duminica de Paști, 21 aprilie 2019, rezultate în decesul a aproape 300 de persoane și rănirea altor sute”, se menționează în comunicatul comun emis de țările membre.

„Membrii Consiliului de Securitate subliniază nevoia de a găsi responsabilii, organizatorii, finanțatorii și sponsorii acestor acte de terorism și aducerea lor în fața justiției și solicită tuturor statelor să coopereze activ cu Guvernul din Sri Lanka și alte autorități relevante”, a transmis Consiliul de Securitate.

Un purtător de cuvânt al Guvernului din Sri Lanka, Rajitha Senaratne, a declarat că există suspiciuni privind comiterea atentatelor de către mişcarea islamistă National Thowheeth Jama'ath (NTJ).