După ce a fost acuzat de Liviu Dragnea și de ministrul Transporturilor de întârzierea avizării unor proiecte de acte normative, ministrul demisionar al Justiției Tudorel Toader a publicat luni o situație a proiectelor primite la avizare. În medie, Ministerul Justiției a avizat proiectele în 2-3 zile lucrătoare, arată statistica publicată de Toader.

Tudorel ToaderFoto: AGERPRES

Situația proiectelor primite pentru avizare în perioada 3 ianuarie 2018 - 15 aprilie 2019 a fost publicată pe site-ul Ministerului Justiției și arată că în această perioadă ministerul a avizat 1.161 de proiecte transmise de 33 de instituții.

Potrivit documentului, durata medie de soluționare a proiectelor de acte normative a fost de 2.91 zile. Cele mai multe proiecte de acte normative - 123 - au ajuns la Ministerul Justiției de la Ministerul Agriculturii, iar cele mai puține - 2 - de la Ministerul Cercetării.

Duminică, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a acuzat că Ministerul Justiției a blocat ordonanța pe achiziții. El a reluat astfel acuzațiile lui Liviu Dragnea, care susținea că una dintre nemulțumirile la adresa lui Tudorel Toader este legată de întârzierea avizelor pentru diferite acte normative.

Statistica a fost publicată după ce Tudorel Toader a fost acuzat de liderul PSD, Liviu Dragnea, dar și de ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, de întârzierea avizelor pentru diferite acte normative. De altfel, acesta a fost unul dintre motivele invocate pentru schimbarea sa din funcție.

Ministrul demisionar Tudorel Toader a reacționat pe Facebook și sâmbătă, și duminică, acuzând ”multele dezinformări” și spunând că nu a blocat și nu a întârziat adoptarea unor acte normative. Mai mult, el a acuzat că uneori ”mai întâi se evoca întârzierea la Ministerul Justiției, după care se aducea proiectul de act normativ spre avizare”.