Nouă persoane au fost arestate în Turcia, inclusiv un membru al partidului de la putere, AKP, pentru o agresiune asupra unui lider al opoziției care a fost lovit în timpul funeraliilor unui militar în weekend, a anunțat luni Ministerul turc de Interne.

Kilicdaroglu lovitFoto: Captura video

Kemal Kilicdaroglu, liderul principalului partid de opoziție din Turcia, CHP, a fost atacat duminică în timp ce asista, în nordul Ankarei, la înmormântarea unui militar ucis în confruntările cu militanții PKK, relatează Mediafax citând Reuters.

Incidentul a avut loc după ce Partidul Popular Republican (CHP) a câștigat alegerile locale din 31 martie în capitala Ankara și în cel mai mare oraș al Turciei, Istanbul, învingând partidul președintelui Erdogan.

Ministrul turc de Interne, Suleyman Soylu, a declarat că nouă persoane au fost arestate în urma incidentului, adăugând că recentele „contacte” ale lui Kilicdaroglu cu partidul kurzilor l-a transformat într-o țintă.

Imaginile au arătat momentul în care că Kilicdaroglu a fost lovit în cap de cel puțin două ori, în timp ce forţele de ordine încercau să îl scoată din mulțimea de oameni care îl înconjurau. Acesta a reușit să părăsească zona și să intre într-o casă din apropiere, potrivit posturilor de televiziune NTV și agenţia de ştiri Demiroren.