Ana Bogdan (150 WTA) și Irina Bara (186 WTA) s-au calificat pe tabloul principal al turneului de la Istanbul. Bogdan a trecut în ultimul tur al calificărilor de favorita gazdelor Ipek Oz, iar Bara a eliminat-o pe Julia Glushko, cap de serie numărul 4.

HotNews.roFoto: Hotnews

Cap de serie numărul 7, Ana Bogdan a cedat doar două game-uri în ultimul tur al calificărilor. Românca s-a impus cu 6-0, 6-2 în fața sportivei Ipek Oz (Turcia, 741 WTA). Partida a durat 58 de minute.

Irina Bara a avut o misiune mai grea pentru a-și asigura locul pe tabloul principal, dar s-a duelat cu o adversară mai bine clasată. Bara a învins-o pe Julia Glushko (Israel, 129 WTA), cap de serie numărul 4, scor 2-6, 6-4, 6-2, după două ore și 17 minute de joc.

Pentru calificarea pe tabloul principal la Istanbul, Bogdan şi Bara şi-au asigurat un premiu de câte 2.100 de dolari şi câte 19 puncte WTA.

Pe tabloul principal al competiţiei sunt direct acceptate Mihale Buzărnescu (locul 30 WTA), cap de serie numărul 2, Irina Begu (83 WTA) şi Sorana Cîrstea (97 WTA). Toate aceste trei jucătoare vor juca în primul tur cu sportive venite din calificări, astfel că sunt posibile dueluri între românce în această fază.

Competiția din Turcia (de categorie International) este dotată cu premii totale în valoare de 250.000 de dolari, iar pe tabloul principal se vor afla la start 32 de jucătoare. Suprafața de joc este zgură, iar directorul turneului este Miraç Namli. Prima ediție a avut loc în 2005, iar câștigătoare a fost Venus Williams. În 2018, trofeul a fost cucerit de Pauline Parmentier.