Un tren privat de marfă a deriat, sâmbătă, între stațiile Năvodari și Constanța Mărfuri. Reprezentanții CFR au transmis că garnitura asigura un transport de cocs, iar în acea zonă nu circulă trenuri de călători, relatează Mediafax.

Tren de marfaFoto: Hotnews

Purtătorul de cuvânt al CFR, Oana Brânzan, a declarat, că trenul privat de marfă, care a deraiat, sâmbătă, aparține operatorului Tehnotrans.

„Trenul (...) deraiază de un boghi între stațiile Năvodari – Constanța Mărfuri. Acest interval de stații face parte din linia neinteroperabilă, administrată de gestionarul privat GFR. Menționez că pe secția respectivă nu circulă trenuri de călători, nici de stat, nici private”, a spus Brânzan.

Potrivit sursei citate, trenul de marfă asigura un transport de cocs.

Reamintim că deraierile de tren sunt din ce în ce mai frecvente în ultima perioadă. Pe 23 martie, nn vagon al unui tren de marfă a deraiat aproape de stația Feldioara din județul Brașov.

Un alt tren de marfă a deraiat în zona Deva pe 14 martie.

Circulația feroviară a fost întreruptă în Bistrița-Năsăud, în cursul nopții dintre 8 și 9 martie, după ce a fost întreruptă din cauza unui tren care a deraiat. Incidentul nu s-a soldat cu victime.

La începutul lunii martie au mai deraiat două trenuri în decurs de câteva ore.