Trei stupi conținând peste 180.000 de albine au fost găsiți intacți pe acoperișul Catedralei Notre-Dame, în ciuda flăcărilor devastatoare ale incendiului de luni, ceea ce l-a făcut pe apicultorul care are grijă de ele să strige ”este un miracol”, relatează The Guardian.

HotNews.roFoto: Hotnews

Albinele care trăiau în stupii de pe acoperișul Notre-Dame sunt în viață și bine, potrivit apicultorului care are grijă de ele. ”Slavă Domnului că flăcările nu le-au atins”, a spus apicultorul Nicolas Géant, în vârstă de 51 de ani, pentru CNN.

”Este un miracol”, a mai spus el.

Trei stupi care găzuiesc câte 60.000 de albine fiecare - 180.000 de albine în total - se află pe acoperișul inferior, de la etajul 1 al Catedralei.

Flăcările de luni - pe care anchetatorii le pun cel mai probabil pe seama unui scurt circuit - a dărâmat ”săgeata” și o mare parte din acoperiș.

Apicultorul nu a avut voie să intre să verifice starea albinelor din cauza anchetei, în schimb o pozele din aer arată că stupii sunt intacți, iar o companie din domeniul apicol a postat joi pe Instagram o poză cu albinele de pe Notre Dame, confirmând astfel că acestea sunt bine.