Doi bărbați au fost arestați în legătură cu atacul armat în care jurnalista Lyra McKee a fost ucisă la Londonderry, a anunțat Serviciul de Poliție al Irlandei de Nord, relatează Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Poliția a arestat doi bărbați, în vârstă de 18 și 19 ani, după atacul armat de joi spre vineri din Londonderry, tratat ca incident terorist, în care o jurnalistă de 29 de ani a fost ucisă.

Tânăra era considerată o ''speranţă'' a jurnalismului de investigaţie şi cu doar câteva ore înainte de a fi ucisă transmitea pe Twitter despre ''nebunia absolută'' din oraşul nord-irlandez. Contul său de pe rețeaua socială nu mai este public.

Lyra McKee, în vârstă de 29 de ani, a devenit cunoscută în 2014, după ce a postat pe blog o "Scrisoare către mine la 14 ani", despre problemele adolescenţilor homosexuali din Belfast.

Ulterior, scrisoarea sa a devenit scenariu de film de scurt-metraj. În 2018 McKee şi-a publicat un prim volum intitulat "Angels With Blue Faces" consacrat conflictului nord-irlandez, iar anul viitor editura Faber&Faber urmează să-i publice ultima carte, The Lost Boys.

În 2016, ea a fost inclusă în clasamentul "30 sub 30 în media" realizat de revista Forbes.

Autoritățile suspectează că atacul armat a fost planificat de mai multe persoane, iar ținta vizată ar fi fost ofițerul de poliție care stătea lângă McKee.