Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a postat pe Facebook un mesaj în care spune că a încercat "să se lumineze" ce este Game of Thrones și cu "această agitație", iar tot ce a înțeles din explicațiile fiului cel mare este că "nu se ştie dacă acest Jon Snow trăieşte sau nu la final". Cineva i-a comentat că este ironic şi că s-ar referi, de fapt, la Liviu Dragnea, iar Tăriceanu i-a răspuns făcându-i cu ochiul.

HotNews.roFoto: Hotnews

Tăriceanu a scris, pe Facebook, că de câteva zile vede peste tot numai bannere cu Game of Thrones, iar ieri seară a încercat să se "lumineze" și l-a întrebat pe băiatul său mai mare ce e cu "toată această agitație".

"Răspunsul lui: cum, nu ai auzit de Jon Snow, de Daenerys Targaryen? Dar tu la ce te uiti? Pe vremea mea (iată că am ajuns să spun și asta) eroii erau Pistruiatul, Anton Lupan din toate „Pânzele sus” sau Plutonierul Căpșună cu câinele Costel, iar chestiunile SF erau în cărțile lui Jules Verne. Dar pe nicăieri nu am auzit de Targaryen sau Lannister", scrie Tăriceanu.

El mai spune că din toate explicațiile primite a înțeles un lucru: că "nu se știe dacă acest Jon Snow trăiește sau nu la final": "Asta încă nu mi-e clar. Nu ştiu cine mă poate lămuri. Se pare că nu am altă variantă decât să mă uit. Sau să citesc toate volumele".

Postarea lui Tăriceanu a strâns zeci de comentarii, unul dintre ele fiind: "Eu cred că domnul Călin este ironic şi se referă la domnul Dragnea... așa am impresia”. Tăriceanu i-a răspuns celui care a scris făcându-i cu ochiul.

Liderul ALDE a afirmat, sâmbăta trecută, la Iași, că își dorește ca Liviu Dragnea "să fie și să rămână liber". El a răspuns astfel după ce a fost întrebat dacă PSD-ALDE va avea candidat unic, în cazul în care liderul PSD ar candida la alegerile prezidențiale.

Călin Popescu Tăriceanu a declarat în mai multe rânduri că este pregătit să candideze la alegerile prezidențiale, însă decizia va fi luată în coaliție, după alegerile europarlamentare.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat vineri, la Botoşani, că îşi doreşte ca în 2019 social-democraţii să câştige alegerile europarlamentare şi "să aibă preşedintele României - un preşedinte PSD".