A început cea de-a cincea ediție Spotlight- cel mai mare festival dedicat luminilor și proiecțiilor bazate pe lumini din România- care are loc în perioada 18-21 aprilie, pe Calea Victoriei, între Ateneul Român și Piața Națiunilor Unite. Traficul rutier va fi restricţionat pe Calea Victoriei, de joi până duminică, între orele 20:00 - 23:00.

Spotlight 2019Foto: Hotnews

Zeci de mii de bucureșteni și turiști au ieșit joi seara pe Calea Victoriei pentru a vedea proiecțiile de lumini din cadrul festivalului Spotlight, ajuns anul acesta la cea de-a cincea ediție. De la Palatul CEC, la Biblioteca Central Universitară, sediul Ministerului de Interne sau Ateneul Român, clădiri emblematice de pe artera bucureșteană au servit pe post de „pânză” pentru jocurile de lumini pregătite la festival.

Ediția de anul acesta marchează două evenimente majore ale anului: Președinția României la Consiliul Uniunii Europene și deschiderea Sezonului România-Franța la București, care se vor reflecta în tema ediției, intitulată: EuropeLights.

Tema acestei ediții – EuropeLights – celebrează rolul pe care România îl joacă în Europa în această perioadă, atât în calitate de țară aflată la președinția Consiliului Uniunii Europene, timp de șase luni, cât și ca protagonistă a Sezonului România-Franța și va include instalații de lumină ale artiștilor locali și internaționali, ce vor transforma orașul într-o expoziție de artă digitală.

Traseul festivalului este Calea Victoriei, completat de spaţiile din Strada Lipscani şi din Piaţa Universităţii, care vor găzdui instalaţii interactive și sesiuni de video-mapping proiectate pe clădirile emblematice, care vor transforma Bucureștiul pentru 4 zile într-un Oraș al Luminilor.

Directorul artistic și curatorul celei de-a cincea ediții a festivalului de la București este directorul și producătorul Fête des Lumières – Lyon, Jean-François Zurawik. Prin intermediul instalațiilor care folosesc în mod creativ lumina, tema EuropeLights urmărește să surprindă o serie de trăsături relevante legate de identitatea europeană., conform informațiilor de pe site-ul oficial al festivalului.

Spotlight este cel mai mare festival din România dedicat luminii şi tehnologiilor din acest domeniu şi include anual o serie de instalaţii de lumină, proiecţii video, proiecte de iluminat arhitectural şi instalaţii artistice interactive ale artiştilor locali şi internaţionali.

Spotlight 2019

Spotlight 2019

Spotlight 2019

Spotlight 2019

Spotlight 2019

Spotlight 2019