​Mai mulți români au postat joi pe OLX anunțuri în care susțineau că ar vinde cenușă sau lemn ars de la Catedrala Notre Dame din Paris la prețuri cuprinse între 400 și 500 de lei. Anunțurile au fost rapid dezactivate, dar reapar cu prețuri tot mai mari - chiar 5.000 de lei. Contactați de HotNews.ro, reprezentanții OLX România, compania care gestionează platforma de vânzări online olx.ro, au precizat că fac tot posibilul pentru a dezactiva rapid toate aceste anunțuri.

Anunt pe OLX despre cenusa Notre-DameFoto: Hotnews

Unele anunțuri conțin greșeli gramaticale. În altele (vezi poza atașată articolului) se spune că această cenușă 'te vindecă și te scapă de foame'.

Click pentru a deschide

Odată accesate, anunțurile trimit către un mesaj standard:

  • "Anunțul acesta nu mai este disponibil. Cum cel mai probabil produsul a fost deja vândut, să ne bucurăm o clipă pentru vânzător. Și acum te invităm să reiei căutarea."

Cel mai probabil însă, aceste anunțuri sunt dezactivate de angajații OLX, dar reapar rapid la loc și prețurile au sărit deja la 5.000 de lei.

Click pentru a deschide

Contactați de HotNews.ro pentru o explicație, reprezentanții OLX România au transmis următoarele:

  • "Facem tot posibilul pentru a dezactiva într-un timp foarte scurt toate anunturile utilizatorilor care sustin că vând cenușă de la Catedrala Notre-Dame din Paris. Anunțurile, cinci la numar, au apărut în cursul zilei de azi și au fost dezactivate în intervalul de timp cuprins între 10 minute - maximum 2 ore.
  • Nu dorim, sub nicio formă, răspândirea acestor anunțuri și drept urmare, deși ele continuă să fie repostate de către utilizatori, echipa OLX continuă să le dezactiveze.
  • Suntem foarte atenți la ce se întâmplă în spațiul public și la modul în care evenimentele cotidiene se reflectă în conținutul anunțurilor postate pe OLX. În acest caz particular, având în vedere gravitatea evenimentului, avem zero toleranță față de astfel de anunțuri și suntem hotărăți să prevenim apariția și difuzarea acestora."

Catedrala Notre-Dame din Paris a fost devastată luni seară de un incendiu violent care a făcut ca acoperișul, dar și ”săgeata” celui mai vizitat monument istoric din Europa să se prăbușească, provocând emoții imense în Franța și în lume. Pompierii au reușit să salveze în întregime structura edificiului. De asemenea, turnul nordic a rezistat, doar unul dintre vitralii, care era în renovare, a picat. Cele 16 statui au fost date jos acum 4 zile pentru renovare, iar din incendiu au fost recuperate atât Coroana de Spini a Mântuitorului, cât și Tunica Sf. Ludovic și mai multe obiectele importante. Președintele Emmanuel Macron a anunțat că ”vom reconstrui Notre-Dame”.