Aproximativ 17,4 milioane de americani au urmărit primul episod din sezonul final al serialului ''Game of Thrones'', un record de audienţă pentru saga medievală, a anunţat luni postul de televiziune HBO, potrivit Reuters.

Emilia Clarke (Daenerys din Game of Thrones)Foto: HBO Go

Conform HBO, audienţele înregistrate duminică de postul de televiziune american împreună cu numărul celor care au urmărit serialul pe aplicaţiile HBO GO şi HBO NOW au depăşit recordul precedent de telespectatori, respectiv 16,9 milioane, înregistrat în timpul ultimului episod al celui de-al şaptelea sezon, difuzat în urmă cu doi ani, potrivit Agerpres.

Serialul a fost deseori criticat pentru scenele de violenţă şi de nuditate, iar cercetările arată că există o schimbare semnificativă a proporţiilor acestora pe parcursul derulării serialului.

În primele episoade, numărul scenelor de nuditate de pe ecran îl depăşea cu mult pe cel al scenelor de violenţă - două minute şi 46 secunde faţă de 36 de secunde în primul episod din prima serie - însă în cea de-a treia serie balanţa s-a înclinat către scenele de violenţă - 32 de minute şi 35 secunde faţă de 30 de minute şi 15 secunde în cel de-al treilea episod.

În total, pe parcursul celor şapte sezoane scenele de nuditate au însumat o oră, 16 minute şi 31 de secunde, iar cele de violenţă trei ore, nouă minute şi 35 de secunde.