Dialog halucinant, vineri, la dezbaterea pe tema coplății serviciilor medicale private, între Cristian Grasu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, și o jurnalistă. Cristian Grasu a fost întrebat ce se poate face pentru ca, dincolo ca statul să deconteze parțial și serviciile medicale private, pacienții să aibă acces la timp la analize, nu după luni de zile. O jurnalistă a dat exemplul unui pacient cu melanom programat peste 3 luni la un CT cerebral, dar care a murit după doar o lună. "A murit din cauză că nu a făcut CT? Noi aici ne-am întâlnit să dezbatem un lucru general, o lege, și acum vorbim de cazuri punctuale, singulare", a fost răspunsul lui Cristian Grasu.

Cristian GrasuFoto: AGERPRES

"Acel pacient avea nevoie de un CT cerebral și a fost programat în luna martie. Acel pacient a murit în ianuarie. Pacienții care au nevoie de analize să nu aștepte 3 luni. Au o trimitere de la medicul de familie, cum facem să facă la timp?", a fost întrebat Cristian Grasu.

"Cine decide urgența? Noi aici ne-am întâlnit să dezbatem un lucru general, o lege, și acum vorbim de cazuri punctuale, singulare", a fost răspunsul lui Cristian Grasu.

"Da, dar singular, nesingular, omul ăla a murit", a mai spus jurnalista.

"A murit din cauză că nu a făcut CT-ul?", a continuat Cristian Grasu.

Schimbul de replici a avut loc după ce ministrul Sănătății, Sorina Pintea, s-a retras de la dezbatere, motivând că are programată o întâlnire cu sindicatele, la Guvern.