Care este legatura dintre laptele matern si obezitatea infantila? Cercetatorii au descoperit, printr-un nou studiu, ca compozitia laptelui matern difera intre mamele cu o greutate normala si mamele supraponderale si ca variatiile metabolitilor, gasiti in laptele matern, sunt posibili factori de risc pentru obezitatea infantila, potrivit eurekalert.org. Se stia deja ca obezitatea materna este unul dintre cei mai puternici predictori ai obezitatii infantile. Obezitatea infantila creste riscul diabetului de tip 2, dar si al altor complicatii de sanatate, scrie medlife.ro.

SanatateFoto: Colaj foto

Anemia afectează creierul copiilor. Cum îți dai seama că micuțul tău are lipsă de fier. Coeficientul de inteligenţă (IQ) şi memoria au un rol important în performanţa şcolară, iar de-a lungul timpului, studiile au confirmat o îmbunătăţire a acesteia în cazul copiilor cu anemie prin carenţă de fier cărora le-au fost administrate medicamente care conţin fier. Altminteri, a fost observată întârzierea în dezvoltarea psihomotorie, performanţe scăzute în abilităţile lingvistice, motorii şi de coordonare, precum şi un coeficient de inteligenţă mai redus, scrie doctorulzilei.ro.

Beneficiile seminţelor de chia. Slăbește și tu cu ele! Chia reprezintă o sursă de energie, de care ai nevoie întreaga zi. Sunt bogate în proteine. 14% din conţinutul lor reprezentând proteina. Atât pentru treburile zilnice, cât şi pentru antrenamentele la sală, seminţele chia sunt ideale pentru organismul tău. Datorită aportului de fibre şi proteine, seminţele chia ajută la regenerarea ţesuturilor, ceea ce le face perfecte pentru perioadele de efort fizic. Adaugă-le la salate sau la alte mâncăruri, potrivit Click pentru femei.

Dieta bogata in proteine animale, asociata cu un risc mai mare de deces prematur. Oamenii de stiinta de la Universitatea din Finlanda de Est au descoperit, printr-un nou studiu, ca o dieta bogata in proteine animale si in carne, in mod special, nu este buna pentru sanatate, potrivit sciencedaily.com. Au existat doua grupuri de barbati care au fost monitorizati timp de 20 de ani. Barbatii ale caror surse principale de proteine au fost pe baza de animale au avut un risc cu 23% mai mare de deces, potrivit medlife.ro.

S-a jucat pe calculator până a leșinat. Cinci semne ale dependenței copiilor de jocurile video. Un adolescent de 14 ani, din Botoșani, a ajuns la spital, după ce părinţii l-au găsit leşinat în faţa calculatorului. Băiatul se jucase mai bine de 6 ore, fără întrerupere. Specialiştii vorbesc despre un fenomen şi chiar de un nou tip de tulburare psihică. 1. Tot timpul liber și-l petrece la calculator Primul semn al dependentei apare atunci cand copilul nu vrea sa isi petreaca timpul liber altfel decat in fata calculatorului. Activitatile care presupun interactiunea cu personaje in carne si oase trec pe locul 2. 2. Micutul are un comportament schimbat, scrie doctorulzilei.ro.