Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat joi, la Digi24, că președintele Klaus Iohannis are o serioasă problemă de credibilitate când vorbește de independența justiției, atâta timp cât îl ține în brațe pe procurorul general Augustin Lazăr, pe care l-a catalogat drept ”un zelos al regimului comunist”, pentru că ”i-a refuzat în repetate rânduri eliberarea lui Iulius Filip în contextul în care legea îi permitea”. Acesta a cerut, totodată, revocarea lui Augustin Lazăr de la conducerea Parchetului General.

HotNews.roFoto: Hotnews

Tăriceanu a spus că președintele Iohannis a intrat în campanie prin acest referendum privind justiția și că nu i se ”pare corect să participăm la un spectacol mediatic”.

”Președintele are o serioasă problemă de credibilitate când vorbește de independența justiției, cum poate să îl lase pe procurorul general care a participat la represiunea disidenților. Pun în discuție autoritatea morală a președintelui (...) atâta timp cât îl ține în brațe pe Augustin Lazăr”, a spus Tăriceanu.

Tăriceanu a spus că președintele României ”trebuie să îl revoce pe Augustin Lazăr”, pentru că altfel ” degeaba discutăm despre justiție corectă”, subliniind că i se ”pare rău de tot pentru România să avem astfel de personaje cheie în justiție”.

”El nu a fost un personaj pasiv, el era un zelos al regimului, asta e problema pe care o văd”, a declarat liderul ALDE, adăugând că Lazăr ”a semnat niște hârtii vitale pentru un om”.