​Ministrul bulgar al Justiției, Tsetska Tsacheva, a demisionat sâmbătă ca urmare a dezvăluirilor din presă potrivit cărora, alături de alți trei lideri ai formațiunii politice de centru-dreapta GERB aflată la putere, a cumpărat apartamente de lux sub prețul pieței, relatează Reuters.

Tsetska TsachevaFoto: Wikipedia

Și ministrul adjunct al sporturilor, Vanya Koleva, a demisionat din cauza dezvăluirilor.

Tsacheva neagă faptul că ar fi comis vreo ilegalitate și a cerut Comisiei Anticorupție să investigheze circumstanțele în care a achizționat apartamentul din Sofia, anul trecut.

Premierul Boyko Borissov i-a acceptat demisia, cei doi având o discuție pe această temă înaintea anunțului.

"Cei doi au discutat în legătură cu afacerea imobiliară de care este legat numele ministrului justiției. Ministrul Tsacheva i-a spus premierului că demisionează și că nu dorește ca tensiunile generate de această afacere să afecteze activitatea guvernului”, se arată într-o declarație oficială a guvernului.

Ca urmare a dezvăluirilor din presă, Comisia Anticorupție a lansat vineri o anchetă privind achiziționarea unor proprietăți de către mai mulți politicieni de la același dezvoltator, în cursul anului trecut.

Unul dintre cei patru politicieni vizați, Tsvetan Tsvetanov, liderul grupului parlamentar al formațiunii GERB (Cetățenii pentru Dezvoltarea Europeană a Bulgariei) neagă și el orice acuzații.