Liderul USR-PLUS, Dacian Cioloș, spune că Ardealul și Clujul vor putea să încline balanța rezultatului alegerilor pentru PE spre o Românie europeană, în timp de PSD vrea să ducă țara la periferia UE, transmite corespondentul Mediafax.

Dacian CiolosFoto: Captura video

Dacian Cioloș a declarat, sâmbătă, la Cluj-Napoca, într-o conferință de presă, că la alegerile europarlamentare românii trebuie să dea un semnal clar că valorile europene sunt și ale României.

„Închidem campania de strângere de semnături pentru europarlamentare la Cluj, Clujul va juca un rol esențial în rezultatul alegerilor pentru că a fost, întotdeauna, o poartă de deschidere a României spre Europa. Clujul dovedește că o Românie europeană poate să fie una prosperă, dezvoltată care să ofere perspective de bunăstare. Pornim în campania pentru europarlamentare cu convingerea că Clujul și Ardealul vor putea să încline balanța rezultatelor alegerilor spre o Românie europeană, pentru că asta se joacă la alegeri. Din păcate, PSD vrea să ducă România la periferia UE prin comportamentul și deciziile pe care le ia. Românii trebuie să dea un semnal clar că valorile europene sunt și ale României, că statul de drept, respectarea justiției, cinstea, onestitatea și profesionalismul sunt fundația pe care vrem să construim o Românie modernă și europeană”, a spus Cioloș.

Potrivit acestuia, liderul PSD, Liviu Dragnea, negociază valorile europene „ca la alba – neagra” pentru că are un interes personal, pe care trebuie să și-l rezolve cu o justiție independentă.

Cioloș a afirmat că Alianța 2020 USR PLUS a strâns 400.000 de semnături și va depune săptămâna viitoare lista de candidați la BEC.

Celălalt co-președinte al Alianței, Dan Barna, a declarat, la aceeași conferință d presă, că România trebuie să se însănătoșească, să se facă bine după o perioadă grea de doi ani în care s-a discutat mai mult cum scapă Dragnea de pușcărie, nu despre lucruri importante.

„Acest lucru trebuie să se oprească”, a spus Barna.