Un turist rus carea încercat să scoată din Indonezia un urangutan pe care îl adormise și îl pusese în bagaj, a fost arestat în Indonezia, notează Guardian.

UrangutanFoto: Captura YouTube

Andrei Zhestkov a fost reținut vineri seara în aeroportul Denpasat la controlul de securitate făcut înainte ca rusul să ia avionul spre casă. Polițiștii l-au oprit și i-au desfăcut bagajul, în care era urangutanul în vârstă de doi ani ce dormea într-un coș de răchită.

”Credem că urangutanului I s-au dat pastile pentru alergii, care l-au făcut să adoarmă. Am găsit pastilele în bagaj”, a declarat Ketut Catur Marbawa, de la agenția indoneziană pentru protecția animalelor. ”(Zhestkov) părea că s-a pregătit ca și când ar transporta un bebeluș”, a spus Marbawa, adăugând că rusul de 27 de ani luase lapte praf și pături pentru urangutan.

În valiză au mai fost găsite cinci șopârle și doi gecko.

Zhestkov a declarat autorităților că urangutanul i-a fost făcut cadou de un prieten, tot turist rus, care a cumpărat primata cu 3.000 de dolari dintr-o piață stradală din Java. E a mai spus că prietenul respectiv – care plecase deja din Indonezia – l-a convins să ia acasă urangutanul ca animal de casă.

Urangutanul este pe lista animalelor aflate în pericol grav de dispariție.

Rusul riscă până la cinci ani de închisoare și o amendă de 7.000 de dolari pentru contrabandă.