​Facebook a anunțat joi că a stocat sute de milioane de parole ale conturilor utilizatorilor fără a le cripta, ceea ce însemna că angajații companiei ar fi putut avea acces la acele conturi. Compania spune că a rezolvat problema și că nu a descoperit vreun semn că s-ar fi făcut vreun abuz. Anunțul a venit simultan cu cel al specialistului în probleme de securitate Brian Krebs care a semnalat problema.

HotNews.roFoto: Hotnews

Krebs a scris că un audit intern al Facebook din 2012 a arătat că sute de milioane de parole au fost stocate fără a fi criptate, ceea ce însemnă că oricare din cei 20.000 de angajați putea, cel puțin teoretic, accesa conturile.

Anunțul arartă că Facebook nu a ținut cont de precauțiile elementare de securitate informatică și adaugă la marea listă de scandaluri care au marcat ultimele luni.

Facebook a spus că nu a găsit vreo dovadă că s-ar fi făcut vreun abuz pe baza acestei vulnerabilități, iar compania a precizat că milioane de utilizatori Facebook și miile de useri instagram vor fi anunțați de problemă. Userii nu sunt obligați să reseteze parolele.