Tenismanul sârb Novak Djokovic, numărul unu mondial, este decis să dea uitării eliminarea surprinzătoare din turul 3 la Indian Wells, şi şi-a propus să arate cea mai bună formă a sa la Miami, a declarat jucătorul, miercuri, cu două zile înaintea intrării în concurs la al doilea turneu Masters 1.000 din acest an, informează AFP, conform Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Nu-mi fac planuri, ci pur şi simplu mă pregătesc pentru a arăta cea mai bună formă a mea pe teren şi să revin la nivelul de la Australian Open. Dacă reuşesc, atunci voi avea o şansă să ajung la capătul acestui turneu", a subliniat Djokovic.

După ce a câştigat Openul Australiei în ianuarie, "Djoko" nu a depăşit turul 3 la Indian Wells unde a pierdut în două seturi (4-6, 4-6) în faţa germanului Philipp Kohlschreiber, nr. 39 mondial.

"Miami este un turneu special pentru mine, întrucât aici am câştigat primul meu Masters 1.000 în 2007. Acea victorie mi-a deschis o multitudine de oportunităţi şi mi-a permis să cred mai mult în mine. Încerc să retrăiesc acele amintiri, chiar dacă turneul s-a schimbat, şi mă simt pregătit şi performant", a asigurat sextuplul câştigător al turneului din Florida.

La meciul său din turul 2, Djokovic îl va înfrunta pe australianul Bernard Tomic (81 ATP) sau pe brazilianului Thiago Monteiro (117 ATP).

În 2018, după mai multe luni de absenţă din cauza unei operaţii la un cot, Djokovic a fost eliminat de la debut la Miami.