Tatăl vorbește, fiul sporește. Cum prosperă familia Dragnea prin ruinarea unor sate din Teleorman. Președintele PSD Liviu Dragnea tună de câteva zile împotriva exploatării muncitorilor din România, cerând imperativ modificarea legii dialogului social și condiții mai bune de muncă pentru cei care trudesc cu brațele în sistemul privat. Foști angajați ai Fermei Salcia vorbesc despre felul în care au fost exploatați sistematic, văduviți de organizare sindicală, plătiți cu salariul minim pe economie și încadrați pe baza unor contracte prelungite de la lună la lună, puși să muncească în condiții improprii, ba chiar periculoase pentru integritatea lor fizică, spre îmbogățirea lui Valentin Dragnea, proprietarul din acte al afacerii., arată o documentare Dela0.ro.

ActualitateFoto: Colaj foto

Valea Jiului: oameni, roboți și speranțe. Există Silicon Valley și apoi există Valea Jiului. Între ele, peste 10.000 de kilometri, un ocean, două continente și prăpastia care se cască între nivelul de dezvoltare tehnologică din California și industria prăbușită din județul Hunedoara. Se poate spune astfel că Silicon Valley și Valea Jiului nu au nimic în comun. Poate doar convingerea unui grup de opt elevi de la Colegiul Tehnic „Constantin Brâncuși” din Petrila că și la ei acasă se pot dezvolta tehnologii de ultimă oră, ca la americani. Prin ele, cred tinerii, fosta zonă minieră poate fi salvată de la dispariție, ne dezvăluie un reportaj Recorder.

Avocaţii lui Dragnea, la un pas să arunce activitatea Curţii Supreme în aer. „Deşi pare să existe o contradicţie între cele două legi, practica Curţii Supreme în această materie este destul de clară, iar până şi Curtea Constituţională ţine cont de acest fapt. Şansele de reuşită a acestei moţiuni nu sunt foarte mari”, a declarat avocatul Adrian Cuculis. „Dacă există o jurisprudenţă, atunci Curtea Supremă va decide în acest sens”, a declarat şi fostul preşedinte al CCR, Augustin Zegrean, care consideră vinovat pentru această situaţie legiuitorul, scrie Adevărul.

Jurnaliști cocoțați pe liste și alte recompense. Emfatic, repetând obsesiv că el este jurnalist cu majusculă aflat într-o misiune nobilă ce nu poate fi abandonată, un salvator al României care trebuie iubită necondiționat și din orice poziție, iată-l pe Rareș Bogdan așezat în fruntea listei PNL pentru europarlamentare. Nu cunoaștem culisele acestei alegeri, dar ea dovedește cât de puțină încredere are conducerea partidului în elfectivele sale, în oamenii partidului care au stat pe baricade în vremuri bune și rele. Dar asta e treaba partidului. Treaba presei este toxica mixtură dintre politică și jurnalism, care produce neîncetat corcituri imorale într-o profesie unde etica ar trebui să fie piatră de hotar, scrie Brindușa Armanca pe Contributors.ro.

Încă un pas spre dictatură! "Regimul a luat doi ostatici”. ACUM: "Rezistăm! Cu teroriștii nu se negociază!”. "Așa fac teroriștii!”. Este reacția deputatului ales, Dumitru Alaiba, la condamnarea a doi foști funcționari care au dezvăluit mai multe scheme ilegale ale regimului controlat de Vlad Plahotniuc. Săptămâna trecută, fostul şef al Serviciului control financiar şi audit intern din cadrul ÎS "Poşta Moldovei”, Sergiu Cebotari, cerea, cu lacrimi în ochi, regimului de la Chișinău, în cadrul unei emisiuni televizate, să nu-i atingă familia. Miercuri, 20 martie, el a fost condamnat, cu executare, într-un dosar despre care spune că i-a fost instrumentat la comandă după ce a dezvăluit o schemă uriașă de trafic cu anabolizante, potrivit Deutsche Welle.

Tinerii, față în față cu alegerile europarlamentare: "Vrem o schimbare" vs. "Nu m-a convins nimic". I-am întrebat pe studenții din București dacă vor merge la vot - unii au spus ferm că vor merge pentru că vor o schimbare și nu vor ca altcineva să decidă în locul lor, în timp ce alții sunt nedumeriți sau dezinteresați. ,,Vrem o schimbare. Nu mai vrem corupție, vrem o țară în care să putem rămâne, să nu fim forțați să plecăm în afară'', este părerea unui tânăr. ,,Pur și simplu nu m-a convins absolut nimic. Nu înțeleg efectiv ce se întâmplă'', conchide un alt adolescent, potrivit Euractiv.ro.

Andrei Gerea (ALDE), la Digi24: „Pacientul Dragnea a vrut să-și plătească tratamentul, n-a vrut să se ducă la stat pe banii statului”. Internarea lui Liviu Dragnea la un spital privat din Capitală a stârnit o dezbatere intensă între Putere și Opoziție, miercuri seară, la Digi24. „Dar dacă omul vrea mai multă intimitate? Îl acuzați că-și dorește mai multă intimitate?”, a declarat Andrei Gerea, deputat ALDE. „Într-un spital de stat nu ai intimitate?” a intervenit deputatul USR Lucian Viziteu. „Sunt saloane aglomerate”, a răspuns deputatul ALDE. „Pacientul Dragnea a vrut să-și plătească tratamentul, n-a vrut să se ducă la stat pe banii statului”, a adăugat Andrei Gerea.

Bizareriile din „Dosarul amanta“.Cum îşi bate joc justiţia ieşeană de un proces de real interes public. Judecătorul de caz din dosarul în care fostul primar Gheorghe Nichita este acuzat că a folosit Poliţia Locală pentru a-şi spiona amanta a permis tărăgănarea procesului într-un mod cel puţin ciudat. De mai bine de un an de zile dosarul tărăgănează dintr-un motiv inexplicabil: expertul contabil ales de judecător nu mai are această calitate, lucru care se putea consulta oricând în evidenţele oficiale. Cel nou desemnat nu s-a prezentat deja la primele două termene. Toate acestea se întâmplă în condiţiile în care vorbim de acuzaţii a căror prescripţie poate surveni rapid, scrie Ziarul de Iași.

Un lac din Chile, şters de pe hartă din cauza secetei. Lacul Aculeo din Chile, principala atracţie turistică de la periferia capitalei ţării, Santiago de Chile, a dispărut, fiind o victimă a secetei şi a supraconsumului de apă, informează AFP.Cu o suprafaţă de aproape 12 kilometri pătraţi şi o adâncime de aproximativ şase metri, acest lac a fost timp de multe decenii una dintre principalele atracţii turistice din regiunea capitalei chiliene, aflându-se la o distanţă de 70 de kilometri în raport cu aceasta, potrivit digi24.ro.