Ludovic Orban a declarat, miercuri seară, la B1TV, întrebat dacă PNL își va asuma guvernarea după alegerilor europarlamentare din 26 mai, că schimbarea de putere trebuie să se producă în baza votului românilor, potrivit Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Cred că o schimbare de putere trebuie să se facă în baza votului cetățenilior, aceste alegeri europarlamentare, ulterior prezidențiale vor arăta cu siguranță că PSD nu mai are nici o legimitate să guverneze și că actuala coaliție PSD-ALDE nu mai are sprijin în populație, acest lucru cu siguranță va avea efecte și asupra funcționarii celor două partide și majoritatea parlamentară care sprijină Guvernul se șubrezește, scade suportul parlamentar pentru Guvern și, în opinia mea, un eșec al PSD la europarlamentare va genera o criză în interiorul PSD care poate să ducă la căderea Gvernului”, a afirmat Ludovic Orban, miercuri seară, la postul B1 TV, întrebat dacă își asumă să preia guvernarea după europarlamentare.

„De altfel, după cercetările noastre sociologice, șansa PNL de a bate PSD este foarte mare, sigur nu mă îmbat cu apă rece, sigur nu absolutizez cifrele care ne ies în sondaje dar la cum arată treburile și la incapacitatea din ce în ce mai clară și mai evidentă a acestui guvern de a livra către oameni, de a-și respecta promisiunile, de a arăta că are capacitatea să ducă România într-o direcție bună și șansele ca PSD să piardă alegerile și ca PNL să fie pe primul loc sunt foarte mari”, a completat liderul PNL.

Pe 14 martie, Ludovic Orban le-a prezentat liberalilor, în ședința BEX, sondajul intern al partidului, potrivit căruia PNL este cotat la 27,9%, depășind PSD care este la 24,6%, au declarat surse politice, pentru MEDIAFAX.

În acea ședință liberalii au validat lista candidaților partidului la alegerile europarlamentare. Pe prima poziție se află jurnalistul Rareș Bogdan, proaspăt reînscris în formațiune. PNL mizează pe obţinerea 10 locuri de eurodeputaţi la alegerile care vor avea loc pe 26 mai, însemnând un scor al PNL între 25 şi 30%.