Premierul Ungariei, Viktor Orban, a declarat miercuri, în cadrul unei conferințe de presă, că Fidesz a decis în mod unilateral să își suspende exercitarea drepturilor de membru al Partidului Popular European (PPE), informează MTI si Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Nu putem fi excluși sau suspendați - am câștigat patru runde de alegeri, am fost aleși de către cetățenii Ungariei", a adăugat Orban. El a declarat că Fidesz a obținut 47, 56, respectiv 52 de procente la ultimele trei alegeri pentru Parlamentul European. "Un partid ca acesta nu va permite să fie exclus sau suspendat, ci, în schimb, se va ridica și va pleca", a mai declarat premierul.

Fidesz a decis să își suspende exercitarea drepturilor "atât timp cât cei trei înțelepți își termină raportul, după care vom avea din nou discuții cu PPE", a spus Orban.

Partidul Popular European a decis miercuri seară suspendarea formațiunii de guvernământ din Ungaria, Fidesz, condusă de premierul Viktor Orban, anunță președintele PPE, Joseph Daul.

Se va înființa un Comitet condus de fostul președinte al Consiliului European Herman van Rompuy care va evalua respectarea statului de drept și a valorilor PPE în Ungaria și va prezenta un raport, a declarat Manfred Weber, liderul grupului PPE din Prlamentul European.