Pompierii se confruntă cu un număr crescut de incendii de mirişti faţă de anii trecuţi şi până acum nu au reuşit să prindă pe niciunul din cei care au produs incendiile de vegetaţie uscată din judeţ, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, maiorul Lucian Trefaş, prim-adjunctul şefului Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Sibiu, scrie Agerpres.

Incendiu de vegetatieFoto: Facebook/ ISU Gorj

"Înainte de începerea incendiilor de vegetaţie uscată, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a transmis primăriilor, care prin structurile lor specializate, servicii voluntare pentru situaţii de urgenţă care au desfăşurat campanii de informare a cetăţenilor pentru a preveni incendiile de vegetaţie uscată. Lucrurile acestea s-au desfăşurat de la jumătatea lunii februarie. În ultimele două săptămâni am desfăşurat preponderent activităţi de intervenţie pentru lichidarea incendiilor de vegetaţie uscată şi am abordat şi o atitudine oarecum ofensivă, ca să-i spun aşa, am desfăşurat patrulări în zonele în care am avut incendii de vegetaţie uscată în anii trecuţi, pentru a le identifica, chiar şi fără a ni se semnala prin sistemul unic 112, pentru că sunt zone în care incendiile de vegetaţie uscată se produc, sunt comune şi cetăţenii de cele mai multe ori nu semnalează anumite incendii de vegetaţie uscată, care pot genera consecinţe grave. (...) Anul 2019, înregistrează o creştere a incendiilor de vegetaţie uscată faţă de 2018 şi faţă de 2017", a explicat Lucian Trefaş.

Potrivit sursei citate, ISU Sibiu nu a amendat pe nimeni până acum pentru incendierea vegetaţiei uscate, pentru că pompierii nu i-au mai găsit pe cei ce au aprins focul.

"Nu am dat nicio amendă pentru incendierea vegetaţiei uscate, pentru că, la niciunul din incendiile de vegetaţie uscată la care am intervenit, persoana care declanşează incendiul nu mai este acolo în momentul în care se produce incendiul", a spus maiorul Lucian Trefaş.