​Simona Halep a declarat, miercuri, la Miami, într-o conferinţă de presă, că noul ei antrenor este Daniel Dobre, cu care a mai lucrat în trecut, chiar şi în perioada în care era pregătită de Darren Cahill, potrivit News.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Simona Halep a confirmat că l-a angajat în calitate de antrenor permanent pe Daniel Dobre, cu care a mai lucrat în trecut", a scris pe Twitter, jurnalistul Ben Rothenberg, colaborator al New York Times.

UPDATE: Simona a afirmat că are o conexiune bună cu noul ei antrenor, cu care a mai lucrat în trecut, și că, după 20 de ani de tenis, jocul său nu se mai poate schimba prea mult din punct de vedere tehnic și tactic.

"Am un antrenor român, cineva cu care am lucrat înainte, chiar şi pe vremea când colaboram cu Darren. Numele lui este Daniel Dobre. Am lucrat şi înainte de Darren, mă cunoaşte destul de bine şi sunt bucuroasă de această decizie. Am încredere în el şi am avut o bună colaborare în trecut. Cel mai important lucru este că mă simt bine cu el. Avem o bună conexiune şi asta face lucrurile mai uşoare. Am avut trei ani plini de sfaturile lui Darren, pe care pot să-i descriu ca fiind cei mai buni. Este dificil să aleg doar unul. Faptul că un antrenor are încredere şi crede în tine, asta este cel mai bun lucru pentru un jucător ca să se simtă liber şi încrezător pe teren. Am nevoie să simt o conexiune, o inspiraţie. Întotdeauna vrei un antrenor cu cea mai bună tehnică, dar după 20 de ani de tenis, nu mai poţi schimba mult din punct de vedere tehnic şi tactic. Pentru mine, cel mai important lucru este această conexiune", a declarat Halep, la Miami, într-o conferinţă de presă, potrivit site-ului WTA.

Simona Halep a anunţat după turneul de la Doha, de luna trecută, că nu va continua colaborarea cu antrenorul Thierry Van Cleemput. Românca a lucrat cu tehnicianul belgian doar la competiţia din Qatar.

La finalul anului trecut, ea a încheiat o colaborare de peste patru ani cu australianul Darren Cahill.

Traseul virtual al Simonei Halep la Miami:

Turul I - bye

Turul II - Johanna Larsson / jucătoare venită din calificări

Turul III - Lesia Tsurenko

Optimi - Daria Kasatkina / Venus Williams

Sferturi - Elina Svitolina / Serena Williams

Semifinale - Sloane Stephens / Karolina Pliskova

Finala - Naomi Osaka / Angelique Kerber / Petra Kvitova.

Turneul de la Miami face parte din categoria "Premier Mandatory", are premii totale în valoare de $9.035.428, se dispută pe hard și are la start 128 de jucătoare pe tabloul principal de simplu. Primele patru favorite sunt, în ordine, Naomi Osaka, Petra Kvitova, Simona Halep și Angelique Kerber. Ultimele campioane sunt Sloane Stephens (2018), Johanna Konta (2017), Victoria Azarenka (2016) și Serena Williams (2015, 2014 și 2013).

S-ar putea să te mai intereseze și:

George Cosac, despre noul antrenor al Simonei Halep: "Este omul bun la toate"