Obiect misterios, surprins pe cerul Rusiei. Ce ar putea fi “mingea strălucitoare”. O „minge strălucitoare misterioasă” a fost văzută pe cerul Rusiei, aproape de locul în care a avut loc cea mai mare explozie de meteori din istoria modernă. Un obiect strălucitor a fost observat pe cer, schimbându-și culoara de la verde la galben spre portocaliu, într-o zonă îndepărtată din regiunea Krasnoyarsk din Siberia, potrivit stirileprotv.ro.

DiverseFoto: Colaj foto

Bacteria care ''mănâncă poluarea'' şi degajă electricitate, detectată în premieră în izvoarele termale. Galerie foto (1) Creaturi micuţe care pot „mânca” poluarea şi genera electricitate au fost detectate în premieră în adâncurile Parcului Naţional Yellowstone. Este vorba de nişte bacterii care sunt adaptate să trăiască în gheizere şi izvoare fierbinţi care pot trece de temperaturi de 90 de grade Celsius. Denumiţi microbi „electrogenici”, sunt vizaţi pentru capacitatea lor de a genera energie, pe care experţii speră să o utilizeze pentru a produce în viitor dispozitive de alimentare, scrie Descopra.ro.

Aceasta e prima operație pe creier realizată prin 5G. Astfel, Dr. Ling Zhipei a operat pe un creier uman care se afla la aproape 3.000 de kilometri distanță. Pacientul suferea de Parkinson și a fost supus unei proceduri prin care medicul i-a implantat un dispozitiv care se ocupă cu stimularea cerebrală profundă. Medicul care a reușit performanța a controlat instrumentele care se aflau în Beijing tocmai din Hainan, aflat la aproape 3.000 de kilometri distanță. Totul printr-un computer care folosea tehnologie 5G, potrivit Playtech.

Patru români au comis un jaf uriaş în Anglia. Detaliile care i-au dat de gol. Patru români au fost prinși de polițiștii din Coventry, după ce au furat bunuri în valoare de 62.000 de lire sterline. Autoritățile au analizat imaginile surprinse de camerele de supraveghere și au observat că un bărbați mascați au intrat cu forța într-un magazin, din care au plecat cu mai mulți saci. Însă românii au fost prinși, după ce camera de supraveghere a magazinului a surprins și numerele de înmatriculare ale mașinilor cu care au venit să dea spargerea, potrivit stirileprotv.ro.

Reuşită excepţională a savanţilor care marchează un pas important în computerele cuantice. Aceasta a fost prezentată pe 6 martie la American Physical Society. Pentru a ajunge la temperatura de aproape 0 absolut, savanţii au încorporat mici bucăţi de metal pe cip care acţionează precum congelatoare magnetice. Atunci când savanţii activează şi dezactivează câmpurile magnetice, aceste mici congelatoare, realizate din indiu, ajută la răcirea electronilor cipului la circa 420 de microkelvini, potrivit Descoperă.ro.