Respiraţia corectă pe nas. Atunci când copilul respiră normal, respiraţia este silenţioasă, ritmică şi lipsită de efort. Funcţionalitatea optimă presupune ca aerul să fie inspirat pe nas, în timp ce buzele sunt închise. Respiraţia normală contribuie la dezvoltarea facială armonioasă şi efectele ei se pot vedea în dezvoltarea trăsăturilor feţei şi dinţilor. Respiraţia pe nas este crucială pentru dezvoltarea corectă a maxilarelor şi dinţiilor, scrie CSID.ro.

SanatateFoto: Colaj foto

Ce boli ascund furnicăturile resimțite în mâini și picioare. Deficitul de vitamina B12, poate sa fie o cauză posibilă. Dacă, acestă carență este însoțită și de oboseală, dificultăți de concentrare și de memorare. Dacă analizele de sânge confirmă deficitul de vitamina B12, suplimentele pot reduce simptomele. Sindromul de canal carpian care înseamnă de fapt compresia nervului de la încheietura mâinii și care apare de regulă în urma efectuării unor gesturi repetitive efectuate la locul de muncă, scrie doctorulzilei.ro.

Remedii care alungă astenia de primăvară. Trebuie să le încerci! Păpădia, acțiune remineralizantă Planta ajută la detoxificare, eliminând substanţele toxice din sânge, ceea ce înseamnă că vei avea un tonus mai bun. În acelaşi timp, păpădia este şi o sursă importantă de magneziu, potasiu, calciu şi fier. Acesta din urmă este esenţial pentru combaterea stărilor de slăbiciune. Poţi bea, dimineaţa, câte o cană cu ceai obţinut din două linguriţe de plantă mărunţită la 250 ml de apă, scrie Click.

Infecţia cu virusl hepatic C, teste rapide pentru români. Află unde! Pentru că hepatita C este o infecţie tăcută mult timp, majoritatea pacienţilor infectaţi nu au cunoştinţă despre statusul lor VHC+. Aşadar mai puţin de 5% dintre persoanele infectate sunt diagnosticate şi doar 1% dintre ele primesc tratament anual în lume. În România, la sfârşitul anului 2015, rata de diagnostic era de 10-20%, iar rata de tratatment de aproximativ 2%, scrie CSID.ro.

Meningita, simptome și tratament. Care sunt primele semne de boală. Meningita este o inflamație a membranelor (meningelor) care înconjoară creierul și măduva spinării. Medicii atrag atenția că meningita virală este mai puțin severă decât cea bacteriană, dar tot trebuie să mergi la medic de la primele simptome pentru evaluare și tratament. Cele mai multe cazuri de meningită virală sunt provocate de enterovirusuri care își fac de cap imediat ce este afară este cald și frumos, scrie doctorulzilei.ro.