Actorul american Jussie Smollett a fost inculpat vineri după ce a fost acuzat de simularea în ianuarie a unui atac rasist și homofob, în scopul de a-și avansa cariera, potrivit presei din SUA citate de AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Cântărețul și actorul de 36 de ani, de culoare și în mod deschis homosexual, a fost deja urmărit penal pentru depunerea unei plângeri false, după o investigație a poliției ce a stabilit că el a inventat atacul căruia el a pretins că i-a fost victima.

Detaliile celor 16 acuzații noi nu sunt momentan cunoscute.

Jussie Smollett a fost unadintre vedetele serialului „Empire“, dar s-a renunțatla el pentru ultimele două episoade ale sezonului curent, după descoperirea cazului.

El a depus o plângerela sfârșitul lunii ianuarie, pretinzând că ar fi fost atacat de doi bărbați mascați în centrul orașului Chicago, care i-ar fi adresat „insulte rasiste și homofobe“ înainte de a-l lovi.

Poliția a găsit doi presupuși atacatori, doi frați din Nigeria, Ola și Abel Osundairo, cărora Smollett le-ar fi plătit în realitate 3500 $ pentru a simula atacul.

„Plângerile false cauzează pagube reale“, a declarat șeful poliției din Chicago, Eddie Johnson, acuzându-l pe Smollett că a „exploatat durerea și mânia rasismului pentru a-șipromovacariera.“

Presupusa agresiune a provocat o puternică emoție și a declanșat un torent de condamnări, actorul primind sprijinul multor personalități. Dar poliția și-a exprimat repede îndoielile cu privire la fapte.

Jussie Smollett, care își susține nevinovăția, a fost judecat de un tribunal din Chicago pe 21 februarie înainte de a fi eliberat pe cauțiune.