Biserica Catolică a distrus dosare despre autorii abuzurilor sexuale, a afirmat sâmbătă cardinalul german Reinhard Marx, un consilier apropiat al Papei Francis, vorbind la summitul dedicat acestui subiect la Vatican, relatează AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

”Administrația nu a contribuit la împlinirea misiunii Bisericii, ci, dimpotrivă, a voalat-o și a făcut-o imposibilă. Dosare care ar fi putut documenta aceste teribile acte și indica numele celor responsabili au fost distruse sau nici măcar nu au fost constituite”, a declarat episcopul german în discursul său în fața a 190 de participanți la un summit pe tema abuzului sexual și a homosexualității.

Acesta a acuza un abuz de putere în cadrul administrației, care în loc să mustre vinovații, au redus la tăcere victimele.

”Proceduri și procese stabilite pentru a a acuza delictele au fost în mod deliberat ignorate”, a mai spus cardinalul care a cerut o transparență mai mare a proceselor Bisericii.

Potrivit acestuia, numărul cazurilor examinate de tribunalele Bisericii și detaliile acestor dosare ar trebui făcute publice.

Citește și: