Meteorologii anunţă un nou cod galben de vânt puternic în Vrancea, Buzău, Prahova, Tulcea și Constanța, valabil până sâmbătă la ora 14.00. Totodată, vremea va fi deosebit de rece, chiar geroasă în cursul nopților și al dimineților, până luni dimineață. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a actualizat, sâmbătă, prognoza pentru Capitală, meteorologii avertizând că vremea se va menține deosebit de rece și vor fi intervale în care vântul va avea ușoare intensificări, cu viteze în jurul a 45 hm/h, amplificând senzația de rece.

Copaci doborati de vantFoto: ISU Bucuresti-Ilfov

Astfel, sâmbătă până la ora 14.00, în sud-vestul Moldovei, nord-estul Munteniei și local în Dobrogea, vântul va mai avea intensificări cu viteze, în general, de 55....60 km/h, iar pe litoral și în Delta Dunării vor fi rafale de 65....70 km/h. Vântul va sufla tare și în Carpații de Curbură și în estul Carpaților Meridionali, unde se vor mai atinge 70...80 km/h și zăpada va fi spulberată.

Intensificări ale vântului, dar la cote mai reduse și pe arii restrânse, se vor semnala temporar și în centrul și estul Munteniei, unde vitezele vor atinge 45...50 km/h.

Potrivit ANM, vremea va fi deosebit de rece pentru această dată, geroasă în cursul nopților și al dimineților, mai ales în regiunile nordice și centrale, până în dimineața zilei de luni, 25 februarie.

Pentru municipiul București, meteorologii avertizează că, până duminică la ora 10.00, vremea va fi deosebit de rece și vor fi intervale în care vântul va mai avea ușoare intensificări, cu viteze în jurul a 45 hm/h, amplificând senzația de rece, relatează Mediafax.

Cerul va fi variabil, temperatura maximă va fi de -1...1 grad, iar cea minimă va fi de -8…-7 grade, posibil mai scăzută la periferia orașului.