Președintele USR, Dan Barna, a făcut apel la UDMR să se alăture demersului „Fără penali” în politică și Parlament, susținând că și Uniunea este interesată ca justiția să fie independentă și imparțială, relatează Mediafax.

Dan BarnaFoto: Captura Facebook

Dan Barna a declarat, vineri, la Cluj-Napoca, la Congresul UDMR, după ce i-a salutat în maghiară pe delegați, că USR are toleranţă zero pentru corupţie și își dorește un stat în care toţi să fie egali în faţa legii.

”Cred cu tărie că vrem în mare măsură aceleaşi lucruri pe care le vreţi şi dumneavoastră, vrem o Românie modernă, prosperă, democrată, o Românie care să fie aceeaşi pentru toţi cetăţenii ei, indiferent de etnie, religie sau rasă. Comunităţile minoritare reprezintă valoare şi bogăţie din punct de vedere cultural, lingvistic şi identitar, social şi economic. (..) Din păcate, însă, în momentul de faţă, corupţia domină clivajele reale din societate, fie ele politice, economice sau sociale. USR are toleranţă zero pentru corupţie. Nu mai putem continua aşa. Ne dorim un stat în care toţi să fim egali în faţa legii. Credem că şi comunitatea maghiară şi implicit UDMR sunt interesate ca justiţia să fie independentă, funcţională şi imparţială. Sperăm şi ne dorim ca în demersul nostru anticorupţie şi de apărare a statului de drept să ne fiţi alături, fără penali în politică, fără penali în Parlament”, a spus Barna.

Acesta speră că la Congresul UDMR să se ia o decizie privind direcţia strategică pe care o va urma Uniunea iar aceasta să fie cea potrivită.

”Chiar cred că putem avea multe obiective comune care să conducă la o colaborare politică mai intensă ca până acum. Depinde doar de noi”, a conchis Dan Barna.