​Parcursul Irinei Begu (72 WTA) la turneul WTA de la Budapesta a fost oprit în sferturi de cehoaica Marketa Vondrousova (81 WTA), cap de serie 8. Românca a câștigat un prim set echilibrat (7-5), însă jucătoarea în vârstă de 19 ani și-a adjudecat următoarele două manșe (6-1, 6-3) și a obținut calificarea în penultimul act al competiției.

HotNews.roFoto: Hotnews

Partida s-a încheiat după două ore și 11 minute de joc.

Pentru prezența în sferturi la Budapesta, Irina va fi recompensată cu 6.175 de dolari și 60 de puncte în clasamentul WTA.

În semifinale, Marketa Vondrousova va întâlni câștigătoarea partidei dintre Sorana Cîrstea (108 WTA) și Anastasia Potapova (Rusia, 87 WTA), care se va juca tot astăzi.

"A fost dificil, ea a avut puțin noroc în primul set. Este al doilea turneu al meu în acest an, după Australian Open. Mă bucur să fiu în semifinale. Cred că mă voi uita la meci (n.r. cel dintre Cîrstea și Potapova). O știu pe Potapova din perioada junioratului și mă voi consulta cu antrenorul", a spus Vondrousova, la finalul partidei.

În prima partidă din faza sferturilor, rusoaica Ekaterina Alexandrova (64 WTA), cap de serie cinci, s-a impus în fața franțuzoaicei Pauline Parmentier (55 WTA), favorita numărul trei, scor 6-3, 6-2.

Tot astăzi, Irina Begu va evolua în semifinalele probei de dublu de la Budapesta, alături de Galina Voskoboeva. Perechea româno-kazahă (favorită numărul doi) va înfrunta cuplul Fanny Stollar (Ungaria)/Heather Watson (Marea Britanie), cap de serie numărul trei.

"Hungarian Ladies Open" se dispută în perioada 18-24 februarie, face parte din categoria "International", se joacă pe hard și are premii totale în valoare de $250.000. Directorul competiției este Attila Richter, iar câștigătoarele primelor două ediții au fost Timea Babos și Alison Van Uytvanck.