Două persoane au murit, iar 15 persoane au fost rănite vineri în urma unor confruntări cu armata în sud-estul Venezuelei, la ffrontiera cu Brazilia, în timp ce încercau să prevină blocarea unui drum de către soldați astfel încât să nu poată intra ajutoarele umanitare, a anunțat un ONG pentru drepturile omului, relatează AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

”O femeie indiană și soțul său au murit, iar alte cel puțin 15 persoane din comunitatea indiană Pemon din Gran Sabana au fost răniți în atacul unui convoi al Gărzii Naționale”, a spus ONG-ul.

Municipiul Gran Sabana, care se află în statul Bolivar, la granița cu Brazilia, este locul în care este depozitat ajutorul umanitar pentru populația venezueleană.

Conflictul a avut loc în timp ce membrii comunității au încercat să prevină trecerea convoiului militar la granița cu Brazilia.

Șeful statului refuză intrarea oricărui ajutor umanitar în țară, pentru că, potrivit acestuia, este un pretext pentru intervenția armată din străinătate, astfel încât să fie înlăturat de la putere.