Președintele Curții de Apel Cluj, Denisa Băldean, susține că suspendarea activităţii unei instanţe nu este o soluţie constructivă și le reproșează magistraţilor Tribunalului Cluj că nu au consultat-o atunci când au luat o astfel de decizie.

HotNews.roFoto: Hotnews

Denisa Băldean a declarat, vineri, într-o conferință de presă, că judecătorii din instanțele Curții de Apel Cluj au o "personalitate bine conturată" și sunt oameni inteligenţi care cred în ceea ce fac.

”În opinia mea nu este o soluţie constructivă, nu ne va permite să obţinem ceea ce dorim să obţinem, ca un anumit act normativ, în anumite limite, să nu producă efecte juridice. Colegii nu m-au contactat până acum ca să îmi ceară părerea cu privire la acţiunile pe care vor să le întreprindă, eu le-am transmis punctul meu de vedere. Am o bună comunicare cu colegii de la Judecătorie, am fost la bilanţurile lor, ne-am întâlnit. Pe de altă parte, nu poţi interzice judecătorului să aibă un punct de vedere bine conturat şi să îl manifeste aşa cum consideră că poate şi doreşte să se manifeste la un moment dat. Deci nu interzic lucrurile acestea şi nici nu aş putea, nici nu aş avea cum. În plus, judecătorii noştri au o personalitate bine conturată, sunt oameni inteligenţi şi sunt convinsă că ei cred în ceea ce fac”, a spus judecătorul Denisa Băldean, citată de Mediafax.

Judecătorii din Tribunalul Cluj au anunțat, vineri, că activitatea judiciară va fi suspendată timp de o săptămână, în urma ordonanţei care modifică legile justiției.De asemenea, peste 100 de judecători și procurori au protestat în fața Tribunalului, iar câteva persoane din grupul #rezist i-au aplaudat pe magistrați.