Circulaţia feroviară este întreruptă pe Magistrala 500 Ploieşti Sud – Buzău, după ce balustrada unui pod rutier a căzut pe linia de cale ferată între localităţile Bărcăneşti şi Moara Nouă, judeţul Prahova, şi a rupt firul de contact. Evenimentul nu s-a soldat cu victime, anunță centrul Infotrafic. CFR spune că patru trenuri au fost oprite pe traseu și personalul de specialitate s-a deplasat la fața locului. A fost afectat și un tren privat al TFC. UPDATE Traficul a fost reluat pe un singur fir la ora 11.25 și pe ambele la 14.40.

Balustrada cazuta langa PloiestiFoto: Observator Ph

UPDATE 5: La 14.40 s-a deschis circulația în totalitate

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SAinformează că la ora 14.40 a fost redeschis şi firul I de circulaţie pe segmentul de cale ferată Ploieşti Sud - Ploieşti Est - Valea Călugărească.

Vă reamintim faptul că, pe firul II, între Ploieşti Sud şi Valea Călugărească, circulaţia trenurilor a fost reluată în condiţii normale de trafic la ora 11.25.

Traficul feroviar a fost închis în prima parte a acestei zile, în intervalul orar 09.00-11.25, pe relaţia Ploieşti Sud - Ploieşti Est - Valea Călugărească, după ce balustrada unui pod rutier a căzut pe liniile de cale ferată, la ieşire din staţia Ploieşti Est, fiind rupte de asemenea şi firele de contact care asigură alimentarea cu energie electrică.

Compania Naţională de Căi Ferate CFR S.A. cere scuze călătorilor pentru disconfortul creat de acest eveniment şi îi asigură că toate intervenţiile desfăşurate la faţa locului au avut drept scop redeschiderea liniei şi reluarea traficului feroviar în condiţii de siguranţă.

UPDATE 4: IR 1570 Galați - București care a staționat în Valea Călugărească are trei ore întârziere, iar la 11.58 a plecat din Ploiești Sud. IR 1573 București - Galați are 136 minute întârziere și la ora 12.00 se afla aproape de Mizil.

UPDATE 3: CFR anunță că La ora 11.25 a fost redeschis segmentul de cale ferată Ploieşti Sud - Ploieşti Est - Valea Călugărească, iar trenurile şi-au reluat circulaţia pe firul II, în condiţii normale de trafic.

La faţa locului, personalul de specialitate al Regionalei CF Bucureşti acţionează în continuare pe firul I Ploieşti Est-Valea Călugărească cu drezine pantograf şi un utilaj multifuncţional pentru îndepărtarea din zona feroviară a bucăţilor desprinse din pasajul rutier, dar şi pentru remedierea deranjamentelor înregistrate la sistemul de alimentare cu energie electrică a firului de contact, astfel încât traficul feroviar să fie reluat în condiţii de siguranţă şi pe acest sens de circulaţie.

UPDATE 2 Și compania privată Transferoviar, care operează mai multe trenuri pe zi a postat un mesaj de informare pe Facebook

Ca urmare a prăbușirii unei porțiuni din podul de pe centura Ploiești, circulația trenurilor este întreruptă pe distanța Ploiești Sud - Buzău.

Vă rugăm ca înainte de începerea călătoriei, să solicitați informații cu privire la circulația trenurilor pe această relație, la casele de bilete sau la dispecerat TFC.

Conform primelor informații ISU Prahova, echipele de intervenție asigură zona, pentru preîntâmpinarea altor evenimente nedorite.

O balustradă de aproximativ 15 metri s-a prăbușit peste liniile de înaltă tensiune, vineri dimineața, între localitațile Moara Nouă și Bărcănești. Este vorba de balustrada podului de pe Centura de Est a Ploieștiului, scrie ObservatorulPh.

Podul de pe Centura de Est a Ploieștiului a ajuns într-o stare avansată de degradare, atât din cauza traficului de mare tonaj, dar mai ales a lipsei de preocupare a CNAIR pentru întreținerea infrastructurii rutiere. Nu este singurul în această situație, la doar câțiva km aflându-se podul de peste râul Teleajen, de la Lipănești, cel puțin la fel de degradat și periculos, mai notează publicația.

Foto: Observatorul Prahovean

Nu au fost semnalate victime.

UPDATE 1: CFR a dat un comunicat de presă în care confirmă cele întâmplate

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SAinformează că circulaţia feroviară a fost oprită începând cu ora 09.00 pe relaţiaPloieşti Sud - Ploieşti Est -Valea Călugărească, după ce balustrada unui pod rutier a căzut pe linia de cale ferată la ieşire din staţia Ploieşti Est, fiind întreruptă şi alimentarea cu energie electrică a firelor de contact.

Personalul de specialitate al Regionalei CF Bucureşti s-a deplasat deja la faţa locului, fiind de asemenea îndrumată pentru întervenţie şi o drezină pantograf pentru verificarea sistemului de alimentare cu energie electrică a liniei de contact şi remedierea deranjamentelor.

La această oră 4 trenuri de călători au fost oprite în gările de pe traseu, după cum urmează:

- IR 1570 (Galaţi - Bucureşti Nord) - staţionează în Valea Călugărească

- IR 1573 (Bucureşti Nord - Galaţi) - staţionează în Ploieşti Sud

- R 5054 (Adjud - Ploieşti Sud) - staţionează în Valea Călugărească

- IR 1732 (Galaţi - Braşov)- staţionează în Mizil

Pe 20 februarie 2018, o pasarela a companiei de utilitati Veolia s-a prabusit peste linii, nu departe de Gara Ploiesti Vest, iar circulația a fost reluată parțial cinci ore mai târziu și total o zi mai târziu.