Prietena premierului sârb Ana Brnabic, care își afișează deschis homosexualitatea în această țară patriarhală și conservatoare din Balcani, a născut miercuri un băiețel, scrie AFP.

Ana BrnabicFoto: Agerpres/AP

"Milica Djurdjic, prietena premierului Ana Brnabic, a născut un mic băiețel (miercuri) la Belgrad", potrivit unui comunicat al guvernului sârb.

Serbia nu recunoaște legal cuplurile homosexuale.

Potrivit sursei citate, Ana Brnabic este "prima" șefă de guvern din lume care trăiește într-un "cuplu homosexual" și a cărui prietenă naște când deține această funcție.

Potrivit presei locale, numele băiatului este Igor.

În vârstă de 43 de ani, Ana Brnabic a fost desemnată în fruntea guvernului în iunie 2017 de președintele Aleksandar Vucic.

În 2017, în timpul Gay Pride din Belgrad, când a fost întrebată dacă vrea să legalizeze căsătoriile homosexuale, Ana Brnabic a răspuns: "Nu am venit aici pentru a-mi exprima părerea personală, am venit în calitate de premier care reprezintă guvernul sârb".

Ca în toate țările din Balcani, homofobia este foarte răspândită în Serbia.

Situat în plin centru al Belgradului, un centru de informare destinat comunității LGBT este vandalizat în mod regulat. S-a întâmplat de două ori doar în februarie. În manifestațiile publice, sloganurile homofobe sunt frecvente.