Boxerul britanic Tyson Fury, fostul campion mondial la categoria grea, a semnat un contract extrem de bine remunerat cu postul american de televiziune ESPN, care ar putea pune, însă, sub semnul întrebării desfăşurarea meciului revanşă împotriva americanului Deonay Wilder, legat de un difuzor concurent, informează AFP, potrivit Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

În urma acestui acord, estimat de presa de specialitate la 100 milioane dolari, toate meciurile lui Fury vor fi difuzate în direct de postul britanic BT Sport, în Marea Britanie, şi de ESPN, în Statele Unite.

Promovarea va fi co-asigurată de patronul Top Rank, Bob Arum, şi de omologul său de la Queensberry Promotions, Frank Warren, unul dintre pilonii boxului britanic.

Contractul semnat de Tyson Fury cu ESPN poate reprezenta un obstacol important în calea organizării meciului revanşă cu Deontay Wilder, ale cărui lupte sunt difuzate de postul concurent Showtime.

Fury a asigurat, însă, că meciul cu Wilder, care ar urma să se dispute în luna mai, a devenit "şi mai fezabil" după semnarea noului acord. "Dacă va fi să se dispute, meciul revanşă va avea loc. Dacă nu, asta este, nu e sfârşitul lumii. Eu îmi doresc să aibă loc, aşa că vom face totul pentru asta", a subliniat el.

"Tyson vrea, noi dorim de asemenea şi avem obligaţia să îl organizăm. Trebuie să ne aşezăm în jurul unei mese pentru a ajunge la un acord", a spus la rândul său promotorul Frank Warren.

Consiliul Mondial al Boxului (WBC) şi-a dat acordul, pe 8 decembrie, pentru organizarea celui de-al doilea meci între Fury şi Wilder, la mai puţin de o săptămână după ce prima confruntare dintre cei doi s-a încheiat nedecis.

Fury, revenit în ring în 2018, după ce s-a confruntat cu depresia şi dependenţa de alcool şi droguri, a dominat punctajul, însă a fost pus la podea de două ori de către american.

Cei doi campioni sunt neînvinşi înaintea acestui meci foarte aşteptat, cu 40 de victorii pentru Wilder şi 27 pentru Fury.