Optimile Champions League continuă marți cu alte două partide care se anunță extrem de spectaculoase. Anfield va găzdui un duel de gală, între Liverpool și Bayern Muchen, două echipe care au în palmares câte cinci trofee în cea mai importantă competiție europeană a cluburilor. Cealaltă partidă a serii le va opune pe Olympique Lyon și Barcelona. Echipa lui Bruno Genesio are doar trei înfrângeri în ultimele 25 de meciuri disputate și speră la un succes și împotriva catalanilor.

HotNews.roFoto: Hotnews

Liverpool vs Bayern Munchen (22:00, Digi Sport 1, Telekom Sport 1, Look Plus)

Întâlniri directe: 5

Victorii Liverpool: 1

Victorii Bayern: 1

Remize: 3

Golaveraj: 5-6

Echipele probabile:

Liverpool: Alisson; Alexander-Arnold, Fabinho, Matip, Robertson; Henderson, Milner, Wijnaldum; Salah, Firmino, Mané. Antrenor: Jurgen Klopp.

Absenți: Van Dijk (suspendat), Gomez, Oxlade-Chamberlain (accidentați)

Incerți: Firmino (răceală), Lovren, Shaqiri (accidentați)

Va lipsi în meciul retur dacă va primi galben: Robertson

Bayern: Neuer; Kimmich, Süle, Hummels, Alaba; Goretzka, Thiago; Gnabry, James, Coman; Lewandowski. Antrenor: Niko Kovac.

Absenți: Robben (probleme musculare), Müller (suspendat), Boateng (răceală), Tolisso (accidentat)

Va lipsi în meciul retur dacă va primi galben: Kimmich

Arbitri: Gianluca Rocchi (central), Filippo Meli, Matteo Passeri (asistenți), Paolo Valeri (al patrulea oficial); Massimiliano Irrati (VAR), Marco Guida (asistent VAR) - toți din Italia.

Ultimele cinci partide:

Liverpool: trei victorii și două remize

Liverpool – Bournemouth 3-0

West Ham – Liverpool 1-1

Liverpool – Leicester 1-1

Liverpool – Crystal Palace 4-3

Brighton – Liverpool 0-1

Bayern Munchen: patru victorii și o înfrângere

Augsburg – Bayern 2-3

Bayern – Schalke 3-1

Hertha – Bayern 2-3 (Cupa Germaniei)

Leverkusen – Bayern 3-1

Bayern – Stuttgart 4-1

De știut despre cele două formații:

  • Liverpool se găsește momentan pe locul doi în Premier League, la egalitate de puncte (65) cu Manchester City, care are și un meci în plus disputat. Golaveraj: 59-15.
  • "Cormoranii" s-au calificat cu ceva emoții în optimile Champions League, terminând pe locul doi în Grupa C, sub PSG, dar la egalitate cu Napoli. Au avut trei victorii și trei înfrângeri. Au înscris nouă goluri și au primit șapte.
  • Bayern Munchen se află pe locul doi în Bundesliga, în continuare cu șanse la titlu. Bavarezii sunt la doar trei puncte distanță de liderul Borussia Dortmund. Golaveraj: 50-26.
  • În Champions League, Bayern Munchen a câștigat Grupa E, din care au mai făcut parte Ajax, Benfica și AEK Atena. A înregistrat patru victorii și și a suferit două înfrângeri. A marcat 15 goluri și a încasat cinci.
  • Liverpool a avut nu mai puțin de 9 zile la dispoziție pentru a se pregăti pentru duelul cu Bayern, în condițiile în care la sfârșitul săptămânii trecute, în Anglia, s-au jucat meciuri din optimile Cupei, iar echipa lui Klopp nu a fost implicată.
  • Robert Lewandowski este golgheterul la zi în Champions League, având opt goluri marcate în actuala ediție a competiției.
  • Liverpool şi Bayern Munchen au câte cinci trofee Champions League în palmares. "Cormoranii" s-au impus în 1977, 1978, 1981, 1984 și 2005, în timp ce Bayern a câștigat trofeul în 1974, 1975, 1976, 2001 și 2013.
  • La ediția de anul trecut, Liverpool a ajuns până în finală, unde a fost învinsă de Real Madrid, scor 3-1.

Olympique Lyon vs Barcelona (22:00, Digi Sport 2, Telekom Sport 2, Look Sport)

Întâlniri directe: 6

Victorii Lyon: 0

Victorii Barcelona: 4

Remize: 2

Golaveraj: 7-16

Echipele probabile:

Lyon: Lopes; Dubois, Marcelo, Denayer, Mendy; Tousart, Ndombele; Traoré, Depay, Aouar; Dembélé. Antrenor: Bruno Génésio.

Absenți: Fekir (suspendat), Gouiri (accidentat)

Incerți: Denayer, Ndombele (accidentați)

Barcelona: Ter Stegen; Semedo, Piqué, Lenglet, Alba; Rakitić, Busquets, Vidal; Dembélé, Messi, Suárez. Antrenor: Ernesto Valverde.

Absenți: Rafinha, Cillessen, Arthur, Vermaelen (accidentați)

Arbitri: Cüneyt Çakır (central), Bahattin Duran, Tarik Ongun (asistenți), Halis Özkahya (al patrulea oficial) - toți din Turcia; Danny Makkelie (VAR), Kamphuis Jochem (asistent VAR) - ambii din Olanda.

Ultimele cinci partide:

Olympique Lyon: 4 victorii și o înfrângere

Lyon – Guingamp 2-1

Nice – Lyon 1-0

Guingamp – Lyon 1-2 (Cupa Franței)

Lyon – PSG 2-1

Amiens – Lyon 0-1

Barcelona: două victorii și trei remize

Barcelona – Valladolid 1-0

Athletic Bilbao – Barcelona 0-0

Barcelona – Real Madrid 1-1 (Cupa Spaniei)

Barcelona – Valencia 2-2

Barcelona – Sevilla 6-1 (Cupa Spaniei)

De știut despre cele două echipe:

  • Barcelona este lider în LaLiga, după 24 de etape disputate. Are șapte puncte avans față de ocupanta locului doi, Atletico Madrid. Golaveraj : 61-23.
  • Catalanii s-au calificat în optimile Champions League după ce au terminat pe primul loc în Grupa B (cu Tottenham, Inter, PSV), cu 14 puncte (4 victorii și două remize). Au înscris 14 goluri și au încasat doar cinci.
  • Lyon se găsește pe locul trei în Ligue 1 (după 25 de etape), la 16 puncte în urma liderului PSG, care are și două partide mai puțin disputate, și la patru față de Lille, ocupanta locului doi. Golaveraj: 40-28.
  • Trupa lui Bruno Genesio a încheiat pe locul doi în Grupa F, din care au mai făcut parte Manchester City, Shakhtar Donetsk și Hoffenheim. A avut o singură victorie și cinci rezultate de egalitate. A marcat 12 goluri și a primit 11.
  • Barcelona are în palmares 5 trofee în cea mai importantă competiție europeană a cluburilor: 1992, 2006, 2009, 2011 și 2015.